Banner 980x90

Apmeklētājiem durvis vērs Rīgas Motormuzejs

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Sestdien, 2.jūlijā, apmeklētājiem durvis vērs rekonstruētais Rīgas Motormuzejs, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

Muzeja ekspozīcija izvietota trīs stāvos, vairāk nekā 4000 kvadrātmetru platībā, un tajā patlaban aplūkojami vairāk nekā 100 automobiļi, motocikli un velosipēdi. Muzeja ekspozīcija veidota kā interaktīvs stāsts par dažādiem spēkratiem, personībām un nozīmīgākajiem notikumiem auto vēsturē.

Rekonstrukcijas laikā muzeja krājumi ir papildināti ar vairākiem jaunieguvumiem un restaurētiem spēkratiem, no kuriem lielākā daļa būs redzami arī atjaunotajā muzeja ekspozīcijā.

Dinamisku muzeja darbību nodrošinās atsevišķa maināma izstāžu zāle, kā arī modernas konferenču telpas. Tāpat muzejā darbosies kafejnīca un bērnu rotaļu laukums.

Kā vēstīts, Rīgas Motormuzeja rekonstrukcijā investēts 8,1 miljons eiro.

Muzeja ēka ir uzbūvēta no jauna. Būvniecība un telpu iekārtojums izmaksāja 5,6 miljonus eiro, savukārt muzejā apskatāmā ekspozīcija izmaksāja 2,5 miljonus eiro.

Lukstiņš norādīja, ka finansējuma piesaistīšanai CSDD ir ņēmis kredītu. Patlaban nav skaidrs ieguldīto līdzekļu atpelnīšanas plāns, taču CSDD cer tos atpelnīt ar biļetēm.

Muzeja ēkas rekonstrukciju īstenoja arhitektu birojs SIA "Projektēšanas birojs Arhis" un būvnieki SIA "Skonto būve", bet ekspozīcijas dizainu veidoja SIA "H2E".

Rīgas Motormuzejs atklāts 1989.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)