Banner 980x90

Aptauja: Iedzīvotāji algā ik mēnesi vēlas saņemt 1122 eiro "uz rokas"

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Iedzīvotāji Latvijā kā vēlamo ikmēneša atalgojumu pēc nodokļu nomaksas minējuši 1122 eiro, liecina pētījumu centra TNS veiktās aptaujas rezultāti.

Šī summa ir krietni virs vidējā atalgojuma, kāds valstī ticis izmaksās 2015.gadā - 580 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Visbiežāk iedzīvotāji kā vēlamo atalgojumu minējuši 1000 eiro, bet katrs trešais jeb 34% atzinuši, ka vēlētos atalgojumā ik mēnesi saņemt vairāk nekā 100 eiro. Kopumā atalgojumu, kas ir ap 600 eiro labprāt saņemtu 21% iedzīvotāju, tikpat liels īpatsvars gribētu atalgojumu, kas ir robežās no 601 līdz 800 eiro. Bet robežās no 801 līdz 1000 eiro lielu atalgojumu gribētu 24% respondentu.

Salīdzinoši zemāks atalgojums - līdz 600 eiro "uz rokas" biežāk apmierinātu sievietes, darbiniekus ar pamata un vidējo izglītību, tirdzniecībā nodarbinātos un darbinieki, kuri jau patlaban saņem atalgojumu, kas nepārsniedz 500 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Tikmēr augstāku algu vēlētos saņemt vīrieši, darbinieki ar augstāko izglītību, vadītāji un pakalpojumu sfērā nodarbinātie, kā arī tie, kuri jau patlaban saņem virs 700 eiro "uz rokas" un tie, kuru darba nedēļa ir ilgāka par 41 stundu. Tāpat lielāku atalgojumu vēlas Pierīgā un Rīgā strādājošie.

Aptaujā arī noskaidrojies, ka strādājot tajā pašā amatā un darbības jomā, katram piektajam darbiniekam (22%) atalgojums pagājušajā gadā ir palielinājies, bet katram desmitajam darbiniekam jeb 12% tas ir samazinājies. Tomēr 59% nav vērojamas izmaiņas atalgojuma apjomā. Atalgojuma palielinājumu pērn izjutuši gados jaunākie darbinieki, speciālisti un darbinieki, kuri jau patlaban saņem vairāk nekā 700 eiro.

Aptauja veikta šī gada janvārī un tās laikā aptaujāti 706 darba ņēmēji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)