Banner 980x90

Aptauja: Vismaz pusi rīdzinieku neapmierina pilsētā pieejamā veselības aprūpe

Rīga ir starp septiņām Eiropas Savienības (ES) galvaspilsētām, kuru iedzīvotāji nav apmierināti ar pilsētā pieejamajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, liecina jaunākās Eirobarometra aptaujas "Dzīves kvalitātes vērtējums Eiropas pilsētās" rezultāti.

16 Eiropas pilsētās, tostarp ES valstu galvaspilsētās - Atēnās, Varšavā, Budapeštā, Bukarestē, Bratislavā, Romā un Rīgā -, vismaz puse respondentu pauduši neapmierinātību ar valstī pieejamiem veselības aprūpes pakalpojumiem.

Tikmēr 10 Eiropas pilsētās - Cīrihē, Groningenā, Amsterdamā, Lilē, Strasbūrā, Ženēvā, Antverpenē un citās - ar pilsētā pieejamiem veselības aprūpes pakalpojumiem apmierināti ir vismaz 9 no 10 aptaujātajiem iedzīvotājiem. Vēl 34 Eiropas pilsētās ar šiem pakalpojumiem apmierināti 80% respondentu - galvenokārt iedzīvotāji no pilsētām Vācijā, Beļģijā un Francijā.

Salīdzinot ar 2012.gada Eirobarometra aptaujas rezultātiem, šis apmierinātības līmenis Eiropas pilsētās palicis galvenokārt nemainīgs, tomēr lielākais kāpums konstatēts Bragā, kur tas kāpis līdz 72% apmierināto jeb kopš 2012.gadā palielinājies par 14%, bet lielākais kritums - par 15% - Stambulā, 2015.gadā sasniedzot 57%.

Aptaujā piedalījās 40 000 respondentu no 79 Eiropas pilsētām. Minētais Eirobarometra pētījums par dzīves kvalitāti dažādās Eiropas pilsētās tiek veikts ik trīs gadus kopš 2004.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)