Banner 980x90

Ar aizraujošām cīņām Biķernieku trasē noslēgušās "Riga Summer Race" piecu gadu jubilejas sacīkstes 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Autošosejas festivāls "Riga Summer Race" noslēdzies ar uzvarētāju noskaidrošanu visās Baltijas čempionāta ieskaites klasēs un īpašajās "Legend Cars" un vēsturisko automobiļu izturības sacīkstēs, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Evita Tīdmane.

Latvijas čempionāta 5.posmā par uzvarētājiem kļuvuši Mārtiņš Sesks ("Kumho Challenge S1600" klase) un Antons Dolgopolovs ("Kumho Challenge Nacionālā" klase).

Svētdien, 21.augustā, "Riga Summer Race" ietvaros uz starta stājās kopumā 72 sportisti, lai aizvadītu kārtējo Baltijas, Latvijas, Igaunijas un Lietuvas autošosejas čempionāta posmu. Par prieku skatītājiem Biķerniekos bija sapulcējušās arī "VAZ" un "VOLGA" automašīnas, kā arī skatītāju iemīļotās "Legend Cars" no vairākām valstīm.

Latvijas čempionāta "Kumho Challenge" ieskaites 5.posmā uz starta izgāja 20 sportisti. "Super 1600" klasē turpinājās sacīkšu pirmajā dienā aizsākušās cīņas starp Mārtiņu Sesku un Igoru Zubkovu. Pārāks par Igoru Zubkovu šoreiz izrādījās Mārtiņš Sesks, kurš izcīnīja uzvaru čempionāta 5. posmā. Veiksmīgas sacīkstes aizvadīja Beate Klipa, kurai otro reizi šajā sezonā izdevās kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. "Nacionālās" klases ieskaitē atkal saspringtas cīņas aizvadījas Garijs Rožkalns un sezonas līderis Jānis Vanks. Posma kopvērtējumā uzvaru pirmo reizi šosezon izcīnīt izdevās Antonam Dolgopolovam, kurš finišēja ar vienādu punktu skaitu ar Gariju Rožkalnu. Trešais šoreiz Jānis Vanks, saglabājot sezonas līdera godu.

"Legend Car" kausa izcīņā tika piedzīvotas spraigas cīņas, jo par "Riga Summer Race" kausu cīņā devās 12 sportisti no Latvijas, Somijas un Krievijas. Abos sacensību braucienos cieši līdzās visas trases garumā brauca divi latviešu "Legend Car" braucēji Konstantīns Calko, Uldis Timaks un krievu autosportists Viktors Vorobjovs (Victor Vorobyev). Pārāks šajā trijotnē iztrādījās Konstantīns Calko, uzvarot abos sacensību braucienos. Otro vietu izcīnīja Viktors Vorobjovs un trešajā vietā finišēja Uldis Timaks. Latviešu sportistiem Rīgas sacīkstes bija labs treniņš pirms drīzumā gaidām NEZ Legend Car noslēdzošā posma Somijā.

Jaudīgāko automašīnu "Baltic Touring Car" klasē abos braucienos nepārspēts palika vairāku čempiona titulu ieguvējs, soms Valle Makela ar "Lamborghini Gallardo GT3". Pārliecinošu sniegumu šoreiz demonstrēja arī lietuviete Ernesta Globite (Ernesta Globyte), kura abos braucienos finišēja otrajā vietā aiz somu sportista. Par trešo vietu abu braucienu summā cīnijās soms Mika Virtanen un lietuvietis Robertas Graudinis, starp kuriem pārākais izrādījās lietuviešu sportists, kuram šīs bija pirmās sacīkstes "Baltic Touring Car" klasē.

Vērturisko automašīnu "VAZ" un "VOLGA" izturības sacīkstēs trasē devās 13 automašīnas un 26 sportisti. "VAZ" klasē pārāki bija Adomas Petrovas/Ruslan Malinovkis, otrajā pozīcijā finišēja Mārtiņš Lagzdiņš/Harijs Ulpe un trešo vietu izcīnija Kristaps Ābols/Aleksandrs Žilkins. "VOLGA" klasē pirmo vietu ieguva Jānis Tomsons/Māris Ozoliņš, aiz sevis atstājot Normundu Dobumu/Itālo Alsiņu un Aināru Šēnfeldu/Mareku Matvejevu.

Igaunijas čempionāta "BMW 325" klases 45 minūšu izturības braucienā pirmo vietu ieņēma Tomass Padovani/Stens Pentuss.

Pēdējais, sezonas noslēdzošais Baltijas autošosejas čempionāta posms norisināsies jau 8. - 9.oktobrī, kad Biķernieku trasi vēlreiz piepildīs Baltijas ātrākie autošosejas braucēji. Plašāku informāciju par Baltijas autošosejas čempionātu iespējams iegūt oficiālajā mājaslapā www.batcc.eu vai Facebook lapā "Baltic Touring Car Championship".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)