Banner 980x90

Ar informatīviem un interaktīviem pasākumiem svinēs Robežsargu dienu

Rīga, 3.nov., LETA. Otrdien, 7.novembrī, Rīgā un reģionos norisināsies informatīvie un interaktīvie pasākumi par godu Robežsargu dienai, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

7.novembrī ikviens ir aicināts uz Rīgas pasažieru ostas piestātnes laukumu, kur no plkst.10 līdz 14 varēs izmēģināt savas prasmes viltotu dokumentu atpazīšanā, pārbaudīt roku spēku, un pat aizturēt un uzlikt roku dzelžus pārkāpējam aktivitātē "Sagūsti robežpārkāpēju".

Tāpat neizpaliks arī kinologu paraugdemonstrējumi, kuru ietvaros tiks rādīta suņu paklausība un narkotisko vielu meklēšanas prasmes. Klātesošie varēs aplūkot tādu robežsardzes tehniku kā mobilās kontroles automobili ar aprīkojumu, vienu no diviem robežsardzes rīcībā esošajiem speciālo uzdevumu veikšanai paredzētajiem džipiem "Toyota Hilux", kas paredzēts braukšanai ekstrēmos apstākļos, sniega motociklu un kvadriciklu, ar kuru būs iespējams arī pavizināties. Interesentus iepazīstinās ar robežsardzes tehniskajiem, speclīdzekļiem un ieročiem, kā arī trauksmes grupas ekipējumu.

Svētkus svinēs arī Valsts robežsardzes teritoriālās pārvaldes, kuru pārstāvji dosies uz mācību iestādēm, kā arī uzņems skolēnus savās pārvaldēs un struktūrvienībās, kur sniegs informāciju par Valsts robežsardzi, iepazīstinās ar speclīdzekļiem un ekipējumu, kā arī rādīs dienesta suņu paraugdemonstrējumus.

7.novembrī Ventspilī norisināsies Atvērto durvju diena uz kuģa "Rānda". Savukārt svētdien, 5.novembrī, Ludzas pilsētas domes laukumā no plkst.11 līdz 14 robežsargi informēs interesentus par robežsardzes attīstības vēsturi, demonstrēs dienesta bruņojumu, ekipējumu un robežkontroles līdzekļus, dienesta automašīnas, motociklus, sniega kamanas, dienesta suņu paklausību, iemaņas un prasmes. Pilsētas parkā bērniem tiks piedāvāta iespēja pavizināties ar kvadricikliem, savukārt plkst.12 lidojumam labvēlīgu laikapstākļu gadījumā notiks helikopteru pārlidojums virs pilsētas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)