Banner 980x90

Ar krāšņu uzvedumu "Reiz Jāņu naktī" notiks Līgo svinības

Riga24.lv
Riga24.lv
Jau tradicionāli Rīgā vienas no vērienīgākajām Līgo svētku svinībām notiek 11.novembra krastmalā, kur ieeja svinību norises vietā ir bez maksas. Šogad pasākumā "Līgosim krastmalā!" programmas galvenais notikums būs uzvedums "Reiz Jāņu naktī", kura muzikālo materiālu veidos nedaudz piemirstas, bet gadu gaitā iemīļotas maestro Raimonda Paula dziesmas un tās izpildīs pazīstami skatuves mākslinieki.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde, uzvedums "Reiz Jāņu naktī" sāksies plkst.21.30 un turpināsies pēc ugunskuru iedegšanas rituāla plkst.22.45. "Programmā iekļautās dziesmas pēdējos gados nav bieži atskaņotas, bet ikviens tās atpazīs līdz ar pirmajām izskanējušajām notīm. Uzveduma apmeklētāji dzirdēs Vladislava Juhņēviča, Noras Bumbieres, Mirdzas Zīveres, Margaritas Vilcānes, Ojāra Grīnberga, Aijas Kukules, Viktora Lapčenoka, Žorža Siksnas, sieviešu vokālā ansambļa un citu populāru Latvijas estrādes solistu savulaik izpildītos megahitus. Ir pagājuši daudzi gadi, kopš dziesmu slavas zenīta, taču to teksts joprojām aktuāls arī mūsdienās. Pēdējo 40 gadu populārās dziesmas līdz šim nedzirdētā stāstā par dažādu paaudžu mīlestības piedzīvojumiem Jāņu naktī krastmalā izpildīs šobrīd populāri un iemīļoti skatuves mākslinieki", stāsta pasākuma producenti.

Pasākuma "Līgosim Krastmalā!" uzveduma galvenie varoņi būs trīs pāri, kas meklēs un, iespējams, atradīs savu mīlestību tieši Līgo naktī. Visu uzveduma varoņu stāstus vienos mīlestība - pirmā pāra stāsts būs par pirmo un, iespējams, vienīgo mīlestību. Savukārt otrais pāris izdzīvos ikvienam zināmos meklējumus, kas beidzas ar īsto mīlestību, bet trešais pāris stāstīs par nemirstīgu jaunības dienu aizraušanos cauri gadiem, kas, visticamāk, ir patiesā mīlestība.

Uzvedumā piedalīsies dziedātāji Agnese Rakovska, Daumants Kalniņš, Ieva Kerēvica, Kristaps Rasims, Olga Rajecka, Normunds Rutulis, Aija Andrejeva, Aija Vītoliņa un Mārtiņš Ruskis, sieviešu un vīriešu vokālie ansambļi. Solistus pavadīs muzikālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

Svētku noskaņu krastmalā 23.jūnijā varēs baudīt jau no plkst.17.00 līdz pat rīta ausmai 24.jūnijā. Bez krāšņā uzveduma svinību apmeklētāji varēs noskatīties arī deju uzvedumu "Īsa bija Jāņu nakts", līgot kopā ar muzikālo apvienību "Pērkonvīri", dejot gan latviešu estrādes zelta klasikas ritmos, gan zaļumballē kopā ar grupu "Apvedceļš". Tāpat būs iespēja omulīgi atpūsties pie ugunskuriem un cienāties ar līdzpaņemtu vai uz vietas iegādātu svētku cienastu.

Līgos svētku pasākumos ieeja ir bez maksas, arī sabiedriskais transports Rīgā 23. un 24.jūnijā būs pieejams bez maksas.

Līgo svētku pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD). Pasākumu programma pieejama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)