Banner 980x90

Ar plašu pasākumu programmu Rīgā atzīmēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu

Rīga, 28.maijs, LETA. No 1.jūnija līdz 3.jūnijam ar plašu koncertu, festivālu un kultūras pasākumu programmu Rīgā tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Koncerti, izrādes un festivāli, radošās darbnīcas, sporta aktivitātes, spēles un rotaļas notiks galvaspilsētas kultūras centros, parkos, kultūrtelpās "Strops", kā arī Kalnciema, Spīķeru kvartālos un Pārdaugavā.

1.jūnija pēcpusdienā bērni kopā ar vecākiem ir gaidīti kultūrtelpā "Strops", Ķengaragā, Mazjumpravas muižas teritorijā, kur kultūrtelpa savu vasaras sezonu uzsāks ar "Dirty Deal Teatro" izrādi bērniem "Kā saule gadījās". Savukārt otra kultūrtelpa "Strops" darbosies Ziepniekkalnā, Ēbelmuižas parkā, un šajā dienā bērnus aicina uz Jāņa Znotiņa izrādi "Karnevāls un kartupeļu salāti".

Šajā dienā apmeklētāji gaidīti arī VEF Kultūras pilī, kur notiks koncerts "Brīnišķīgais sapnis", kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kurā būs labdarības koncerts "Ar siltu sirdi".

Sestdien, 2.jūnijā, notiks vairāki festivāli. Darboties radošajās darbnīcās, skatīties leļļu teātra izrādi un vairākas bērnu operas varēs festivālā "Dari pats", kas risināsies Kalnciema kvartālā. Savukārt Esplanādē festivālā "Visi kopā" bērni ar vecākiem varēs vērot demonstrējumus, piedalīties konkursos un iegūt informāciju, par drošību, kas jāievēro, lai aktīvi pavadītu vasaras brīvlaiku. Arī Spīķeru kvartālā svētku dienā notiks festivāls "Radi un iedvesmojies", kurā būs iespēja piedalīties spēlēs, izzinošās darbnīcās, noskatīties izrādi "Kas zaķīti pasargās?", kā arī būt kopā ar Kašera sapņu fabriku un vērot muzikālo izrādi "Varde par solisti".

3.jūnijā Kultūras centra "Ritums" filiālē bērniem pasākumus vadīs Lote no Izgudrotāju ciema un notiks svētku koncerts pasākumā "Krāsainais maršs". Sportiskas aktivitātes, muzikāli priekšnesumi, piepūšamās atrakcijas, spēles un stafetes bērniem būs pieejamas pasākumā "Mazā stiprinieka 7 varoņdarbi", kas notiks Maskavas ielā starp Plostu un Rasas ielu.

Tāpat norisināsies "Ziemeļblāzmas bērnu svētki", kuri šogad, atzīmējot svētku 110.jubileju, aicina uz tautas deju apvienības "Bitīte" lielkoncertu, radošajām darbnīcām, veiklības spēlēm, kā arī Jauno Jāņu orķestra koncertu.

Pasākums brīvā dabā notiks arī Dzegužkalna estrādē un parkā, kur pasākumā "Saules bērni" piedalīsies bērnu un jauniešu deju kolektīvi un vokālie ansambļi, kā arī darbosies radošās darbnīcas. Svētdien bērni aicināti apmeklēt arī koncertu "Bimini" un radošās darbnīcas kopā ar "Brain Games" kultūras centrā "Mazā ģilde".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)