Banner 980x90

Ar sākumcenu 2,1 miljons eiro izsolīs jūgendstila ēku un zemesgabalu Rīgas centrā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Rīgas dome izsolīs jūgendstila ēku un zemesgabalu Rīgā, Skolas ielā 32.

Kā liecina Rīgas domes Īpašumu departamenta mājaslapā esošā informācija, tiks izsolīta piecstāvu jūgendstila mūra ēka un zemesgabals Skolas ielā 32.

Nekustamais īpašums lokalizēts Rīgas centrā, pilsētbūvnieciski nozīmīgā vietā Skolas un Stabu ielas krustojumā jeb kvartālā starp Skolas, Stabu, Krišjāņa Valdemāra un Bruņinieku ielu.

Ēkas apkārtnē galvenokārt ir daudzstāvu dzīvokļu ēkas, komerciāla rakstura apbūve, infrastruktūras un kultūras objekti. Ēkas iekšpagalmā autostāvvieta, kā arī tuvumā pieejams sabiedriskais transports.

Ēkas kopējā platība ir 4428 kvadrātmetri, bet zemesgabala platība - 1197 kvadrātmetri.

Ēka celta 1904.gadā pēc arhitekta Konstantīna Pēkšēna projekta, un tai piešķirts vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa statuss.

2010.gadā ēkai veikts fasādes remonts, tostarp gan ielas, gan pagalma fasādēs ielikti jauni stikla pakešu logi, kā arī nomainītas ieejas durvis kāpņu telpās. Ēkā ir centralizētā ektroapgāde, centralizētā aukstā un karstā ūdensapgāde, centralizētā kanalizācija, gāzes vadu pievads, lifts. Griestu augstums dzīvojamās telpās ir trīs metri.

Izsolītās ēkas sākumcena ir 2 147 000 eiro, bet izsoles solis - 20 000 eiro.

Izsole paredzēta 2016.gada 3.jūnijā plkst.11 Rīgā, Rātslaukumā 1, 511.telpā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)