Banner 980x90

Ar vērienīgu šovu "Citādāk" Rīgā ieradīsies rokgrupa DDT

24. novembrī Arēnā Rīga ar jaunu, vizuāli iespaidīgu multimediālu šovu viesosies viena no Krievijas slavenākajām rokgrupām DDT (ДДТ). Koncerta apmeklētājiem krievu mūziķi piedāvās savu jauno vizuāli muzikālo šovu "Citādāk" ("Иначе"), pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta SIA "Event" pārstāvis Maigurs Mūrmanis.

Koncertprogramma un šovs "Иначе" ir stāsts par dzīves meklējumiem, sava "es" meklēšanu starp tūkstošiem gatavo risinājumu – banāliem šabloniem, cīnoties ar iekšējo tukšumu, izdarot izvēli vai liekot aizdomāties, ka dzīvot un rīkoties var arī citādāk.

Vizuāli iespaidīgā, līdz pēdējai detaļai pārdomātā, nemitīgi mainīgā programma piepildīta ar filozofiskām pārdomām un negaidītiem muzikāliem risinājumiem. DDT līderis Jurijs Ševčuks (Юрий Шевчук) par grupas jauno šovu runā līdzībās: "Ja Hamlets uzdeva jautājumu "būt vai nebūt", mēs jaunajā koncertšovā gribam kopā ar klausītājiem risināt jautājumu "Kā būt?". Grupa cer, ka tādējādi viņi ar savu priekšnesumu uzrunās gan jaunus klausītājus, gan grupas ilggadējos cienītājus, - koncerta otrajā daļā DDT izpildīs grupas visu laiku labākās dziesmas.

Biļetes uz DDT koncertu "Иначе" 24.novembrī  Arēnā Rīga  var iegādāties visās "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās.

DDT dibināta 1980.gadā Ufā. Grupas nosaukuma abreviatūras skaidrojums DDT, šķiet, mainās līdzi laikam, tās mūziķu konkrētā brīža filozofijai un veidam, kādā grupa mēģina nodot savu vēstījumu klausītājiem. Arī grupas mūzika liecina, ka dažbrīd DDT varam tulkot gan kā radikālo ķīmisko vielu dihlordifeniltrihloretānu, gan vēlāk interpretēt kā pozitīvi noskaņoto "Labdien, biedri!" (Добрый День, Товарищи!), gan, "Bērnu dramatisko teātri" (Детский Драматический Театр).

Gadu laikā ir mainījusies ne tikai grupas nosaukuma interpretācija, bet arī mūziķu sastāvs, - pašlaik DDT turpina spēlēt tikai viens sākotnējā sastāva mūziķis – DDT līderis Jurijs Ševčuks, viens no redzamākajiem Krievijas rokenrola līderiem līdzās Viktoram Cojam un Borisam Grebenšikovam. Grupas Vairāk kā 30 gadus harizmātiskais grupas līderis publikai sniedz ne tikai iedvesmojošus un dedzīgus sociālus vēstījumus, bet arī filozofiski liriskus skaņdarbus, kuri, lai arī šķietami vedina uz emocionālu smeldzi un skumjām, tomēr galu galā rosina iedziļināties un domāt, atstājot paliekošu, tikai sev raksturīgu pēcgaršu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)