Banner 980x90

Ar vienīgo koncertu Rīgā uzstāsies pasaules operas leģenda Jeļena Obrazcova

2.jūlijā "Lielajā ģildē" plkst.19.00 notiks leģendārās krievu operas zvaigznes Jeļenas Obrazcovas (mecosoprāns) un tenora Igora Larina koncerts "Brīnišķīgie mīlestības mirkļi", kurā klausītājiem tiks piedāvāta skaistāko krievu romanču programma.

Mecosoprāns Jeļena Obrazcova ir pirmā krievu dziedātāja, kurai kopš Fjodora Šaļapina laikiem izdevies kļūt par vienu no lielākajām operzvaigznēm pasaulē. Viņa uzstājusies izcilākajos Eiropas un Amerikas operteātros - Maskavas Lielajā teātrī, Pēterburgas Marijas teātrī, Barselonas Liceu, Milānas La Scala, Londonas Koventgārdena operā, Ņujorkas Metropoles operā, Sanfrancisko operā un daudzviet citur. Soliste uzstājusies kopā ar tādām operas zvaigznēm kā Mirella Freni, Renāta Skoto, Fedora Barbjeri, Monserata Kavaljē, Ileana Kotrubaša, Džoana Sazerlenda, Alfrēds Krauss, Plāsido Domingo, Lučāno Pavaroti, Hosē Karerass, Nikolajs Gjaurovs, Karlo Bergonci, Džakomo Aragals u. c. Viņa sadarbojusies ar izcilākajiem operas un simfoniskās mūzikas diriģentiem - Karlo Mariju Džulīni, Herbertu fon Karajanu, Rikardo Muti, Lorinu Māzelu, Klaudio Abado, Karlosu Kleiberu un Džeimsu Levainu.

Koncertā Rīgā Jeļena Obrazcova uzstāsies kopā ar talantīgo krievu dziedātāju Igoru Larinu. Gan individuali, gan duetā viņi izpildīs skaistākās krievu romances, kas jau vairāk nekā simts gadu garumā turpina aizkustināt klausītāju sirdis un prātus, liekot arvien just līdzi šīm brīnišķīgajām melodijām. Romances viennozīmīgi var uzskatīt par visemocionālāko vokālo žanru, tāpēc koncerts "Brīnišķīgie mīlestības mirkļi" sola šīs vasaras skaistāko un romantiskāko muzikālo pārdzīvojumu Rīgā. Solistus koncertā pavadīs un ar izcilu krievu klavierspēles prasmi priecēs pianisti Maksims Žeļeznovs un Emīra Nuralijeva.

Jeļena Obrazcova beigusi Nikolaja Rimska-Korsakova Ļeņingradas Valsts konservatoriju. Vēl studiju gados viņa jau debitēja uz Lielā teātra skatuves, izpildot Marinas Mnišekas lomu Modesta Musorgska operas "Boriss Godunovs" iestudējumā. 1962.gadā viņa ieguva Zelta medaļas vokālistu konkursos Helsinkos un Maskavā, bet 1970.gadā - uzvarēja Pētera Čaikovska konkursā Maskavā. Dziedātaja uzstājas visā pasaulē – Milānā, Ņujorkā, Vīnē, Tokijā, Osakā, Vašingtonā, Londonā, Parīzē, Budapeštā, Zalcburgā, Marseļā, Barselonā, Sanfrancisko, Losandželosā, Lisabonā un Romā. Viņai piešķirti visaugstākie PSRS un Krievijas valsts apbalvojumi, kā arī prestižas ārvalstu prēmijas.

Igors Larins dzimis Tulas apgabalā Krievijā. Solo dziedāšanu viņš apguvis Maskavas konservatorijas Akadēmiskajā mūzikas skolā pie pasniedzējiem Jurija Jeļņikova un Margaritas Ņečajevas-Granatovas. Savukārt mūzikas pedagoģiju studējis Maskavas Valsts pedagoģijas universitātē, bet kompozīciju mācījies pie ievērojamā komponista Artura Mitiņjana. Apmeklējis arī Jeļenas Obrazcovas meistarklases Pēterburgā un Vladimira Atlantova meistarklases Mikeli pilsētā Somijā. Šobrīd dziedātājs koncertē ar vairākām solo programmām, viņa repertuārā ir krievu dziesmas un romances, neapoliešu dziesmas, operu un operešu ārijas, dziesmas no kinofilmām, kā arī paša komponētu dziesmu programma. Ar vieskoncertiem solists uzstājies daudzās Krievijas, Eiropas un ASV pilsētās; regulāri koncertē Maskavā, kā arī dažādos pasākumos un mūzikas festivālos. Kā komponists Igors Larins veiksmīgi debitēja ar mūziku Alekseja Sadovņikova filmai "Aizejošā rudens skices". Šogad viņš plāno pabeigt darbu pie divām apjomīgām kompozīcijām: muzikālās drāmas "Arlekīna sapņi" un dziesmu cikla "Mīlestības pilsētas". Pēdējos gados mūziķim izveidojusies cieša radoša sadarbība ar izcilo krievu dziedātāju, pasaules operzvaigzni Jeļenu Obrazcovu, tāpēc arī šajā koncertā viņi uzstāsies kopā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)