Banner 980x90

Arī vēsā vasarā nedrīkst aizmirst par augu laistīšanu

Arī vēsā vasarā nedrīkst aizmirst par augu laistīšanu
Arī vēsā vasarā nedrīkst aizmirst par augu laistīšanu
Pat šajā mitrajā un vēsajā vasarā zālājs neaugs bez papildus laistīšanas.

Zālāju saimnieki un dārzkopji neatkarīgi no laika apstākļiem tāpat iegādājas laistīšanai nepieciešamo, ko veikalu tīkla K-rauta dārzkopības konsultante Rasma Irgensone komentē: "Tas, ka ārā nav karsts, nenozīmē, ka augi un zālājs ir nodrošināti ar pietiekamu mitrumu, īpaši šovasar, kad nav izteikti nokrišņi. Ja nav liels karstums, nereti mazāk laistām siltumnīcas, kā noteikti nevajadzētu darīt. Pat, ja ir lietus, tomātiem augšanai segtajās platībās tāpat nepieciešams ūdens. Šādā vasarā, kad temperatūra nav augsta, bet arī nokrišņu maz, zālāju ieteicams laistīt no trīs līdz septiņām reizēm nedēļā."

Pieprasītākie ir tieši tādi zālāja laistītāji, kurus iespējams jebkur brīvi novietot vai vajadzības gadījumā iespraust zemē. Arī ar klasiskajiem laistītājiem iespējams aplaistīt  340 kvadrātmetru lielu platību. Lielākiem dārziem, zālājiem klienti izvēlas arī sistēmas ar taimeri, kas ieslēdz laistītājus noteiktā laikā. 

Tāpat liels pieprasījums ir pēc laistīšanas pistolēm, šļūteņu novietošanas un pārvietošanas spolēm un savienojumiem, kurus izmanto, lai pagarinātu šļūtenes un savienotu ar autostopu. Tas noslēdz ūdeni un nepieļauj nekontrolētu tecēšanu. "Praktisks jaunums ir ar roku turamā laistīšanas pistole un autonomais laistītājs vienā. Šo laistīšanas iekārtu iespējams iespraust zemē, nemainot uzgaļus. Tāpat šim laistītājam ir optisks un lokans kāts, kuru var izmantot multifunkcionāli," stāsta veikalu tīkla K-rauta dārzniecības konsultante Rasma Irgensone.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)