Banner 980x90

Arsenālā - lekciju cikls "Māksla un Pirmais pasaules karš"

Sākot Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu Rīgā, reizē ar vērienīgo un tematiski daudzslāņaino izstādi "1914" Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls (Vecrīgā, Torņa ielā 1) interesentiem tiek piedāvāts lekciju cikls par ekspozīcijā aplūkojamām tēmām un aktualizētajiem problēmjautājumiem. Lektori no Latvijas un Francijas savos lasījumos runās par mākslu, kultūras mantojumu, literatūru, mūziku un kino Pirmā pasaules kara laikā, par izmaiņām, kas notikušas kultūrā un sabiedrībā pēc kara, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta pasākuma koordinatore Laura Dravniece.

Eiropas kultūras galvaspilsētas izstāde "1914" vienā stāstā savij vairākas laika un telpas dimensijas, gan runājot atkārtoti un aktuālā laika ietvarā par vēstures notikumiem un sekām, gan skatījumam pievienojot mākslinieka kā aculiecinieka aspektu. Nestandarta ekspozīcijas arhitektūrai un scenogrāfijai ir būtiska loma vēstījuma sniegumā, kur raupjie materiāli un uzbūves tehniskais risinājums rada spēcīgu emocionālu fonu izstādes un arī zinātnisko lasījumu uztverei.

Lekciju ciklā iekļautās mākslas un vēstures tēmas atklās strēlnieku attēlojumu mākslā (lektore mākslas vēsturniece Edvarda Šmite), modernisma rašanās nosacījumus (lektore mākslas zinātniece Dr. art. Dace Lamberga), laikmetīgās mākslas un kara tematikas attiecības (lektore mākslas zinātniece Elita Ansone), sievietes-mākslinieces dzīves un profesionālos apstākļus kara laikā un pēc tā (lektore mākslas vēsturniece Baiba Vanaga), baltvāciešu kultūras mantojuma pētniecību Latvijā (lektors mākslas zinātnieks Dr. habil. art. Ojārs Spārītis). Ekspozīcijas saturu tematiski papildinās mākslas vēsturnieka Dr. h. c. Imanta Lancmaņa lekcija par Pirmā pasaules kara fotoliecībām, kas skatāmas izstādes sadaļā "Strēlnieki". Sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā būs iespēja dzirdēt trīs ievērojamus lektorus no Francijas ar lasījumiem par mākslu, mūziku un kino Pirmā pasaules kara laikā.

Aicinām apmeklēt unikālu, vizuāli un saturiski saistošu izstādi, bagātinot to ar izglītojošām un informācijas papildinošām aktivitātēm!

Par izglītības programmas piedāvājumu un pasākumiem izstādē "1914" uzziniet plašāk projekta mājaslapā internetā: www.1914.lv un sociālajos portālos:  Facebook (https://www.facebook.com/arsenals.lnmm?ref=hl) un Twitter (https://twitter.com/LNMM_ARSENALS).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)