Banner 980x90

Asins donori šogad varēs nodot asinis pie "Spices"

Tirdzniecības komplekss "Spice", uzsākot sadarbību ar Valsts asinsdonoru centru (VADC), lielveikala apmeklētājiem šogad sniegs iespēju regulāri nodot asinis, tādējādi palīdzot nelaimē nonākušajiem, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta "PROSPERO Sabiedriskās attiecības"speciāliste Linda Kalniņa.

Pirmo reizi specializētais autobuss ieradīsies ceturtdien, 16.janvārī plkst.12.00 – 15.00 pie tirdzniecības centra "Spice" C ieejas. Šobrīd asins krātuvē ir nepieciešamas visas asins grupas, īpaši negatīvas, tādēļ ikviens ir laipni aicināts kļūt par asins donoru.

Sākoties 2014.gadam, t/k "Spice" sociālās atbildības projektiem – Palīdzības siena, Līgatnes makulatūras kaste un Mājlietu labdarības dienas - pievienojusi sadarbību ar VADC. Plānots, ka asins donoru autobuss pie tirdzniecības centra ieradīsies janvāra, marta, jūnija, septembra un decembra otrajā ceturtdienā.

"Neviens nevar paredzēt, kādus pārsteigumus dzīve mums sagatavojusi, tādēļ nepieciešams, lai sabiedrība būtu gatava jebkurā brīdī sniegt palīdzību tiem, kuri nonākuši nelaimē. Ir svarīgi nemitīgi papildinātu asins krājumus, jo asins pārliešana bieži vien ir neatliekama," "Spice" direktore Iveta Lāce aicina veikalu apmeklētājus iegriezties arī asins donoru autobusā.

Kļūstot par asins donoru, jānodod 450 mililitrus asiņu, kas nav kaitīgi veselībai. Asins donori ne tikai iegūst gandarījumu par labo darbu, bet arī uzlabo veselību, jo retāk slimo ar hroniskām slimībām.

Svarīgi fakti, kas jāievēro pirms kļūst par asins donoru.

Pirms asins nodošana ir nepieciešams ieturēt vieglu maltīti, lietot daudz šķidruma.
Jābūt veselam un vecumā no 18 līdz 65 gadiem.
Līdzi jāņem personu apliecinošu dokumentu.
 Donors nedrīkst svērt mazāk par 50 kilogramiem.
Donoram pirms asins nodošanas ir jāatpūšas, nedrīkst būt pēc emocionāla pārdzīvojuma vai smagas darba dienas.
 Pirms procedūras nedrīkst smēķēt, lietot alkoholu.

Pēc asins nodošanas donors saņem naudas kompensāciju 4,27 eiro apmērā. Donoriem asins nodošanas dienā un nākamajā dienā pienākas brīvdienas, iepriekš to saskaņo ar darba devēju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)