Banner 980x90

Asociācija: Septembrī sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos augusi par 1%

Rīga, 10.okt., LETA. Šā gada septembrī, salīdzinot ar augustu, sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos auga par 1%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.

Sekundārajā tirgū piedāvātajiem dzīvokļiem Rīgas centrā cena mēneša laikā samazinājusies par 1%, bet Rīgas rajonā tā samazinājās par 0,5%.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā septembrī cena samazinājusies par 3,5%, bet mikrorajonos tā samazinājusies par 2%. Rīgas rajonā cena jauno projektu dzīvokļiem samazinājusies par 1%, arī Jūrmalā cena samazinājās par 1%.

2017.gada septembra cenu indikators tika izveidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušajiem darījumiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus", "Latio" un "Balsts". Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Saskaņā ar uzņēmumu sniegto informāciju septembrī vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2719 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 1337 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 860 eiro par kvadrātmetru, Jūrmalā - 2800 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1453 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 759 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 511 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos septembrī bija 1166 eiro par kvadrātmetru (pieaugums par 2%), Rīgas rajonā - 898 eiro par kvadrātmetru (pieaugums par 0,5%), Jūrmalā - 1400 eiro par kvadrātmetru (samazinājums par 0,5%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)