Banner 980x90

Atkārtoti noraida ieceri ļaut iedzīvotājiem iesniegt priekšlikumus izskatīšanai Rīgas domē

Rīga, 15.nov., LETA. Rīgas domes deputāti šodien neatbalstīja priekšlikumu ļaut Rīgas iedzīvotājiem izskatīšanai domes sēdēs iesniegt savas ieceres, kuru atkārtoti izvērtēšanai bija iesniedzis deputāts Vilnis Ķirsis (V), aģentūra LETA noskaidroja domē.

Viņš rosināja īstenot grozījumus Rīgas pilsētas pašvaldības nolikumā un noteikt, ka domes sēdē izskatāmos projektus turpmāk izskatīšanai var iesniegt arī pēc kolektīvā lēmuma principa. Proti, savācot vismaz 1000 Latvijas iedzīvotāju, kuri deklarēti Rīgas pilsētas pašvaldībā un iesnieguma dienā ir sasnieguši 16 gadu vecumu, parakstus, iedzīvotāji varētu savas ieceres iesniegt deputātiem izvērtēšanai bez citu institūciju starpniecības.

Ķirsis skaidroja, ka tas būtu labs veids kā panākt rīdziniekiem sasāpējušu un interesējošu jautājumu ātrāku attīstību, kā arī tas veicinātu labas pārvaldības principus.

Kolektīvajā lēmuma iesniegšanas procesā būtu jāiesniedz priekšlikums Rīgas domei, īss tā pamatojums, kā arī būtu jānorāda fiziska persona, kas pilnvarota pārstāvēt kolektīvā lēmumu projekta iesniedzējus.

Parakstus lēmumu projektam varētu vākt arī elektroniski, ja tiktu nodrošināta parakstītāju identitātes apstiprināšana.

Šo priekšlikumu 8.novembrī jau noraidīja Rīgas domes Finanšu un administratīvo lietu komiteja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)