Banner 980x90

Atklāta Rīgas 1.slimnīcas "Šarlotes poliklīnika"

Svinīgi  atklāts 1.slimnīcas 23.korpuss - "Šarlotes poliklīnika" (ieeja no Šarlotes un Brīvības ielas stūra), pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

"Šarlotes poliklīnika", kur apvienotas bijušās pašvaldības poliklīnikas Grēcinieku ielā 34 un Brīvības ielā 100, kā arī zobārstniecība Stabu ielā 9, šonedēļ sākusi pieņemt pacientus. Agrākā stacionārās nodaļas ēka ar kopējo platību 2304 m² ir pārveidota par bērnu veselības centru, kur pieejamas ģimenes ārstu prakses, bērnu speciālistu konsultācijas, stomatoloģijas, rehabilitācijas un ūdensdziedniecības pakalpojumi.

Restaurācijas darbi 23.korpusā tika veikti pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma. Gan projektēšanu, gan ēkas rekonstrukcijas un renovācijas darbus veica AS "LNK Industries", un kopumā objektā ieguldīti 1,8 miljoni latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

23.korpusa ēka ir trīs stāvu ķieģeļu ēka ar mansardu. Ēkas cokola stāvs ir iedziļināts zemes līmenī. Jaunā telpu funkcija ir bērnu un pieaugušo poliklīnika ar bērnu ūdensdziedniecības un zobārstniecības pakalpojumiem.

Lai ēkā izvietotu nepieciešamās telpas, ēkas apjomam papildus ir izveidota viena stāva piebūve (platība 245 m² ), ar pacientu reģistratūru un uzgaidāmo zonu, garderobe un ratiņu novietne atsevišķā telpā, kas savienota ar uzgaidāmo zonu ar lielu logu pārredzamībai, kā arī piebūves daļā atrodas tualetes un personāla telpa. Piebūve savienota ar ēku ar stiklotu galeriju.

Ēkas cokola stāvā ir izveidotas fizioterapijas telpas - slinga terapijas kabinets, šarko duša, masāžas vanna un divi baseini: viens paredzēts zīdaiņu peldināšanai un otrs - lielāku bērnu peldēšanai un ūdens vingrošanai kopā ar vecākiem. Pie baseinu telpām ierīkotas garderobes, dušas un tualetes.

1.stāva līmenī ir izvietoti septiņi ģimenes ārstu kabineti astoņiem ārstiem, kuri ir savienoti ar četriem māsu kabinetiem. Starp katriem diviem ģimenes ārstu kabinetiem ierīkots māsas kabinets.

2.stāva līmenī ir ierīkoti zobārstniecības kabineti ar 23 zobārstu vietām un mūsdienu prasībām atbilstošu inženiertīklu nodrošinājumu zobārstniecības funkcionēšanai. Starp atsevišķiem zobārstu kabinetiem ir ierīkoti rentgena aparāti, kuri ir iebūvēti sienās un lietojami uz diviem kabinetiem.

Mansarda līmenī ir ierīkoti poliklīnikas darbinieku kabineti, sapulču zāle, arhīvs un neliela atpūtas telpa. Šajā stāvā atrodas arī zobārstniecības tehniskā laboratorija.

Teritorijā ap ēku ir no jauna izveidots labiekārtojums ar jauniem bruģakmens celiņiem, bērnu rotaļu laukumu, soliņiem, teritorijas apgaismojumu un apzaļumojumu. Pie poliklīnikas ēkas tiek veidota jauna autostāvvieta slimnīcas apmeklētājiem ar iebrauktuvi no Šarlotes ielas. Stāvvietā paredzēts novietot vairāk kā 50 automašīnas. Labiekārtotā teritorija nodrošinās arī vides pieejamību.

Renovācijas rezultātā ēkā ir nodrošināta vides pieejamība, ierīkojot divus pasažieru liftus. Ēkas katrā stāvā un piebūvē ir ierīkota tualete cilvēkiem ar invaliditāti kā arī bērnu pārtīšanas galdiņi. Ierīkota arī atsevišķa telpa bērnu pārtīšanai un barošanai.
Ēkā būs pieejams arī bezvadu internets.

Vecākā Latvijas publiskā ārstniecības iestāde Rīgas 1.slimnīca šogad svin savu 210 gadu jubileju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)