Banner 980x90

Atklāts renovētais bērnudārzs "Ābelīte" Katrīnas ielā

Foto: Rīgas pilsētas pašvaldība
Foto: Rīgas pilsētas pašvaldība

Trešdien, 24.februārī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis atklāja renovēto Rīgas pirmsskolas izglītības ''Ābelīte'' ēku Katrīnas ielā 5a.

Domes priekšsēdētājs uzsvēra: "Man ir liels prieks, ka ir izdevies atgriezt apritē šo ēku kā bērnudārzu. Tas nebija viegli, jo "Ābelītes" līdzšinējā ēkā Stabu ielā bija dramatiska situācija un, lai gan tagad attālums, lai nokļūtu dārziņā, ir lielāks, cita risinājuma nebija," pauda Ušakovs.

"Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Ābelīte" līdz šim darbojās ēkā Stabu ielā 22. Diemžēl ēkas tehniskais stāvoklis bija neapmierinošs un tās izvietojums nenodrošināja ēkai ērtu piekļūšanu un bērniem nepieciešamās fizisko aktivitāšu iespējas. Ēka Stabu ielā jau sākotnēji tika būvēta kā dzīvojamā māja un nebija piemērota pirmsskolas izglītības iestādes funkcijas nodrošināšanai. Tāpēc atzinīgi vērtēju Stabu ielas gadiem ilgā jautājuma atrisināšanu un bijušās Rīgas tirdzniecības ostas ēkas racionālu turpmāko izmantošanu," viesojoties atjaunotajās telpās norādīja Ameriks.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Īpašuma departaments, Sabiedrisko attiecību un mārketinga jautājumu projektu vadītāja Baiba Gailīte, tostarp Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes Pirmsskolu nodaļas vadītāja Iveta Nagla atzīmēja, ka "Ābelītes" telpās skolojušies bērni arī pirms 24 gadiem, kad telpās darbojās ostai piederošā mazbērnu novietne. Toreiz gan izglītības iestādi apmeklējuši tikai bērni no pusotra līdz triju gadu vecumam, tāpēc būvniekiem bija jāpielāgo telpas arī lielākiem bērniem.

 

"2015.gadā tika veikta ēkas Katrīnas ielā 5a renovācija pirmsskolas izglītības iestādes "Ābelīte" izvietošanai. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica pilnsabiedrība "RERE MEISTARI-BŪVE". Darbu kopējās izmaksas bija 590 tūkstoši eiro, bez pievienotā vērtības nodokļa," informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Ēkā ir izveidotas četras grupas un pirmsskolas izglītības iestādē būs vieta 92 bērniem. Pirmajā stāvā ir atjaunotas telpas divām grupiņām, medmāsu kabineti, kā arī telpas personālam. Otrajā stāvā arī ir atjaunotas telpas divām grupiņām, kabinets metodiķei un logopēdam.

Visas telpas ir aprīkotas ar jaunām un Latvijā ražotām mēbelēm un darbam nepieciešamajām iekārtām. Pagrabstāva telpās ir izbūvēts virtuves bloks ar atbilstošām ēdināšanas iekārtām un ierīkota jauna fizisko aktivitāšu zāle.

Tāpat renovācijas darbu gaitā veikta telpu pārplānošana, elektroinstalācijas, apkures sistēmas, vājstrāvu, ūdensvada un kanalizācijas nomaiņa. Labiekārtota teritorija – atjaunotas nojumes, ierīkots jauns bērnu rotaļu laukums ar firmas "Proludic" rotaļu un fizisko aktivitāšu iekārtām un ieklāts gumijas segums. Teritorija arī uzstādīta jauna apgaismojuma un videonovērošanas sistēma.

Jaunais bērnudārzs Katrīnas ielā 5a ir ierīkots 983,2 kvadrātmetru lielā ēkā. Apkārt bērnudārzam ir 4216 kvadrātmetru liela teritorija, kas ir labiekārtota ar jaunām rotaļu iekārtām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)