Banner 980x90

Atslēgas, kurām vajadzētu būt ikviena vīrieša instrumentu krājumos

Veicot sava auto remontu patstāvīgi, var ietaupīt patiesi daudz, taču būsim reāli – ne visiem ir tādas prasmes un galvenokārt arī instrumenti, lai to paveiktu. Diemžēl ne visiem vīriešiem instrumentu krājumos ir tas, kas nepieciešams, taču, kā zināt, kuri instrumenti ir noderīgi, ja neesi automehāniķis? 

Esam izveidojuši sarakstu ar atslēgām, kurām vajadzētu būt ikviena vīrieša instrumentu krājumos. Turklāt šīs atslēgas var izmantot arī citiem nolūkiem, ne tikai auto remontam.

Pneimatiskā trieciena uzgriežņu atslēga
Ikvienam īstenam vīrietim itin bieži nākas sastapties ar situāciju, kad jāatskrūvē kāda detaļa. Šādās situācijās ļoti labs palīgs ir pneimatiskā trieciena uzgriežņu atslēga! Pneimatiskā uzgriežņu atslēga palīdzēs darbu paveikt ātrāk un vienkāršāk, turklāt vajadzības gadījumā nebūs nepieciešams gaidīt, kad tā uzlādēsies. Taču, tā kā tas ir pneimatisks instruments, jārēķinās ar to, ka tas ir dārgāks, nekā citas atslēgas.

Tarkšķatslēga
Tarkšķatslēgas plānā galviņa sniedz iespēju piekļūt šaurām vietām, turklāt tā ir pielāgojama, tādējādi var iegūt maksimālu sviru atskrūvēšanai. Pagriežot tarkšķatslēgu par 360 grādiem, tikai dažu sekunžu laikā iespējams atskrūvēt un aizskrūvēt skrūves un uzgriežņus, manāmi saīsinot laiku, ko būtu nācies veltīt remontdarbiem bez šīs atslēgas. 

Pirkstu sprūdrata atslēga
Bieži vien nākas remontēt ierīces, kurām ir sarežģīta uzbūve, tādēļ nepieciešams piekļūt dziļām un tumšām vietām. Diemžēl ar standarta atslēgām to nevar paveikt, taču sešgalvainās skrūves ar rokām nav iespējams atskrūvēt. Šadā gadījumā var noderēt pirkstu sprūdrata atslēga! Smalkais sprūdrata mehānisms ļauj pagriezt atslēgu atpakaļ, lai iegūtu vēl vienu "griezienu". Šis rīks netiek izmantots bieži, taču tad, kad tas nepieciešams, tas acumirklī palīdz atrisināt šķietami neatrisināmu mīklu, ko nespēj citi instrumenti.

Kombinētā sprūdrata atslēga
Šķiet, bez sprūdrata atslēgas nav iedomājams neviens instrumentu krājums. Kādēļ vajadzētu papildināt to ar kombinēto sprūdrata atslēgu? Jo šī atslēga apvieno sevī vairāku instrumentu funkcijas. Viens šīs atslēgas gals noderēs vienkāršākiem gadījumiem, kad nepieciešams tikai kaut ko ātri atskrūvēt vai aizskrūvēt, savukārt otrs – gadījumiem, kad parastā atslēga nepalīdzēs un, lai kaut ko atskrūvētu vai aizskrūvētu, nepieciešami vairāki papildu pagriezieni.

Universālā uzgriežņu atslēga
Kā jau iespējams nojaust pēc nosaukuma, universālā uzgriežņu atslēga paredzēta universāliem gadījumiem. Tad, kad nav iespēju iegādāties pilnu instrumentu komplektu un no visa plašā instrumentu klāsta jāizvēlas vien pāris instrumentu, galvenokārt būtu jādod priekšroka tieši šai atslēgai! 

Universālajai uzgriežņu atslēgai ir universāla ligzda, kuru iespējams pielāgot jebkuram uzgrieznim vai skrūvei. Ar šo atslēgu iespējams atskrūvēt arī bojātas un nestandarta skrūves, kas nozīmē, ka tā patiesi noder ikvienā situācijā.

Muciņu atslēgas pagarinājums
Iegādājoties muciņu atslēgas pagarinājumu, daudzi brīnās, kādēļ nebija to izdarījuši jau agrāk, jo tas patiesi atvieglo dzīvi. Ņemiet vērā – pagarinājums viens pats nav paredzēts tādiem mērķiem kā atslēga, tas ir atslēgas papildinājums! Šim instrumentam ir trīs nozīmīgas priekšrocības:
• sniedz iespēju atvienot galviņas, kurām muciņu atslēga ir par īsu (vairāk apgriezienu);
• saudzē muguru (nav jāliecas, lai darbotos ar īso atslēgu);
• sniedz iespēju piekļūt šaurām vietām (jo garāks profils, jo tālākās un šaurākās vietās to iespējams ievietot)

Tagad, kad zināt, kuras atslēgas instrumentu krājumu papildināšanai ir noderīgas, jums atliek vien izlemt, kur tās iegādāties. Darba instrumenti interneta veikalā 220.lv ir augstas kvalitātes, turklāt pieejamās cenās – ienāciet un apskatiet plašo instrumentu klāstu! 

 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)