Banner 980x90

Austrumu slimnīcā izveidota specializēta klīnika vēža pacientiem

No ceturtdienas, 1.augusta Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) izveidota Onkoķirurģijas klīnika, kurā tiek nodrošināta augsti kvalificēta ķirurģiskā ārstēšana pacientiem ar onkoloģiskām saslimšanām, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Jaunā klīnika izveidota uz stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" četru nodaļu bāzes, un tajā apvienota Galvas un kakla ķirurģijas nodaļa, Krūts ķirurģijas nodaļa, Abdominālās un mīksto audu ķirurģijas nodaļa, kā arī Ginekoloģijas nodaļa.

Klīnikā strādā ārsti un aprūpes personāls, kas specializējušies kakla, ausu un deguna, kā arī sejas un žokļu, vēdera dobuma orgānu, ādas un mīksto audu, krūts dziedzeru, kā arī ginekoloģisko orgānu labdabīgo un ļaundabīgo audzēju ķirurģiskajā ārstēšanā.

Kā norāda Onkoķirurģijas klīnikas vadītājs Armands Sīviņš, starptautiskā pieredze liecina, ka onkoloģisko slimību ārstēšanas rezultātu uzlabošanās ir saistīta ar specializētas onkoloģiskas aprūpes izveidošanu. "Onkoķirurģijas klīnika nodrošinās pilna apjoma onkoloģisko slimību ķirurģisko ārstēšanu, pirms un pēcoperācijas multidisciplināru konsīliju un ambulatoru apsekošanu gan bieži sastopamu, gan reti sastopamu audzēju gadījumos," uzsver mediķis.

Pērn Latvijā ar onkoloģiskām saslimšanām saslima 11 508 cilvēki, liecina RAKUS rīcībā esošie dati. Šajā gadā stacionārā "Latvijas Onkoloģijas centrs" tika veiktas vairāk nekā 6000 ķirurģiskās manipulācijas. Pašreiz onkologu uzskaitē ir 70 989 Latvijas iedzīvotāji.A

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)