Banner 980x90

Austrumu slimnīcas jaunatklātajā operāciju blokā ir izteikts personāla trūkums

Riga24.lv
Riga24.lv
Šogad janvāra beigās atklāto Rīgas Austrumu klīniskās universitātes (RAKUS) daudzfunkcionālu operāciju bloku piemeklējis personāla trūkums, kas neļauj izmantot tā iespējas, jo kopumā 22 atmošanās telpu gultas ar visu aprīkojumu ir dīkstāvē, un tas pilnībā izjauc plānoto slimnieku nomaiņu un operāciju bloka caurlaidību, 3.augusta izdevumā vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

 

Speciālisti pāriet darbā uz citiem stacionāriem, jo tur ir mazāka darba slodze un lielāka alga.

Laikraksta uzrunātie mediķi norāda, ka operāciju bloka vadītājam būtu dienas jāpavada operāciju blokā, lai saprastu, kuras problēmas novērst, un noteikti komunicēt ar ķirurgiem, taču komunikācija esot grūta, vai arī tādas neesot.

Jau ziņots, ka minēto daudzfunkcionālo operāciju bloku piemeklējušas nedienas, jo pavasarī no ierindas izgājusi gaisa dzesēšanas iekārta, kas joprojām nav savestas kārtībā, tādējādi ķirurgiem un ārstiem neļaujot savus darba pienākumus veikt normālos apstākļos.

"Tā jau nav, ka ārsti cieš un baidās runāt. Operāciju bloka vadība ir uzrakstījusi iesniegumu slimnīcas vadībai. Tas nav normāli, ka ārstiem un medicīnas māsām jāstrādā kā pirtī. Turklāt daļa no medicīnas speciālistiem uzturas operāciju blokā diennakti bez iespējas no tā iziet," laikrakstam "Latvijas Avīze" atzina Ķirurgu asociācijas prezidents, slimnīcas galvenais ķirurgs docents Haralds Plaudis.

Savukārt neiroķirurģijas nodaļas vadītājs Kārlis Bicāns, nedaudz ironizēdams, teic, ka sutīgajos apstākļos pēc trim veiktajām operācijām konstatējis, ka zaudējis trīs kilogramus svara. "Pirms operācijas jāuzvelk vienreizējās lietošanas papīra veļa, pa virsu - sterils papīra halāts, cepure un maska, tad varat iedomāties, kā cilvēks, šādi ietērpts, var justies pie operāciju galda pamatīgā karstumā un paaugstinātā mitrumā," savus darba apstākļus raksturo ārsts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)