Banner 980x90

Austrumu slimnīcas lielveikala sabrukšanā cietušo pacientu veseļošanās

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Rīgas Austrumu slimnīcā) ārstēšanos turpina deviņi cietušie, kuri 21.novembra vakarā, sagrūstot lielveikalam Zolitūdē, guva dažāda rakstura un smaguma traumas, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Mediķi vērtē, ka lielākajai daļai pacientu veselības stāvoklis ir stabils un viņi turpina saņemt visu nepieciešamo ārstēšanu un aprūpi.

Četri no cietušajiem pacientiem šobrīd ārstējas Intensīvās terapijas klīnikā. Diviem  pacientiem veselības stāvoklis ir ļoti smags. Abi pacienti ir guvuši nopietnas traumas - ekstremitāšu lūzumus, multiplus sasitumus, smagu audu saspieduma sindromu, konstatēta arī iekšējo orgānu, to skaitā nieru un aknu nepietiekamība, koagulācijas traucējumi  u.c. Rīgas Austrumu slimnīcas mediķi ir veikuši pacientiem vairākas operācijas un šobrīd tiek piemēroti nepieciešamie intensīvās terapijas pasākumi.

Vēl diviem pacientiem, kuri šobrīd atrodas Intensīvās terapijas klīnikas speciālistu aprūpē, veselības traucējumi ir nopietni, bet stāvoklis tiek vērtēts kā stabils. Mediķi, izvērtējot pacientu veselības stāvokli, tuvākajā laikā varētu lemt par šo pacientu pārvietošanu uz ķirurģiskā profila nodaļām ārstēšanās turpināšanai. Pacientiem konstatēti ribu, mugurkaula un iegurņa kaula lūzumi, plaušu un sirds kontūzija. Ārsti plāno, ka būs nepieciešama arī atkārtota operatīva palīdzība.

Pārējie pieci pacienti ārstējas dažādas ķirurģiskā profila nodaļās. Pacientiem ir konstatēti ribu lūzumi un plaušu traumas, mīksto audu un pēdu saspiedumi. Šobrīd viņu veselības stāvokli ārsti vērtē kā stabilu un viņi turpina ārstēšanos. Iespējams, ka viens no pacientiem, izvērtējot viņa veselības stāvokli, tuvāko dienu laikā varētu tikt izrakstīts no slimnīcas.

Kopumā Rīgas Austrumu slimnīcas mediķu aprūpē 21.novembra vakarā nonāca 11 lielveikala sabrukšanā cietušie.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)