Banner 980x90

Austrumu slimnīcas mediķu palīdzība cietušajiem

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Rīgas Austrumu slimnīcas) mediķi snieguši palīdzību 12 cietušajiem, kas lielveikala jumta sagrūšanas rezultātā guvuši dažādas traumas un šobrīd turpina ārstēšanos stacionārā, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa .

Trīs  pacienti ievietoti Intensīvās terapijas klīnikā, jo viņu veselības stāvoklis ir smags.

Rīgas Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā nogādātajiem cietušajiem mediķi konstatējuši dažādas traumas - muskuļu saspiedumus, mugurkaula skriemeļu lūzumus, krūšu kurvja saspiedumus un ribu lūzumus, kāju un roku lūzumus, iekšējo orgānu traumas, smagu plaušu traumu, galvas traumas u.c. Kādai pacientei, kas zem ēkas gruvešiem bija pavadījusi vairāk nekā 8 stundas, bija iestājusies arī hipotermija jeb atdzišana.

Īpaši smagā stāvoklī ir kāds lielveikala darbinieks, kurš zem gruvešiem bija pavadījis vairāk nekā 9 stundas. Jaunajam vīrietim ir ekstremitāšu (roku un kāju) lūzumi, galvas traumas, saspiedumi.
Rīgas Austrumu slimnīcas mediķu palīdzība sniegta arī trīs glābējiem, kuri traumas guvuši, steidzot palīgā sagruvušajā lielveikalā palikušajiem cilvēkiem.

Divi pacienti, kuriem bija ekstremitāšu lūzumi, nogādāti Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā.

Šobrīd lielveikala sagrūšanā cietušie pacienti ārstējas Rīgas Austrumu slimnīcas Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikā (Ķirurģijas un Proktoloģijas nodaļās), Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikā (Neiroķirurģijas nodaļā), kā arī Intensīvās terapijas klīnikā.

Rīgas Austrumu slimnīcā kopumā aizvadītajā diennaktī palīdzība tika sniegta 177 pacientiem. Lai varētu nodrošināt nepieciešamo palīdzību lielveikala traģēdijā cietušajiem, tika mobilizēts ne tikai Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas kolektīvs 43 speciālistu sastāvā, bet papildus tika piesaistīti 10 ķirurgi, četri traumatologi, vairāki radiologi un anesteziologi.

Paralēli lielveikala traģēdijā cietušajiem palīdzība tika sniegta arī citiem pacientiem, kuri guvuši nopietnas traumas. Tā pagājušajā naktī Rīgas Austrumu slimnīcas mediķu palīdzība bija nepieciešama diviem smagi cietušiem pacientiem - kādam vīrietim, kuru notriecis vilciens, kā arī kādai sievietei, kura izkritusi pa otrā stāva logu.

Šodien jau no paša rīta daudzi bija ieradušies Rīgas Austrumu slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā nodot asinis. Nodaļa dienā var apkalpot ap 50 donoru, turklāt asins rezervēm ir noteikts uzglabāšanas laiks, tāpēc transfuziologi aicina donorus ierasties arī nākamnedēļ. Šobrīd asins rezerves ir pietiekamas, bet cietušajiem asins pārliešanas būs nepieciešama arī turpmāk. Donori asinis var nodot ik darba dienu stacionārā "Gaiļezers" Asins sagatavošanas nodaļā no plkst. 8.00 līdz 15.00. Donoru reģistratūras tālrunis ir 67042680.

Palīdzību traģēdijā cietušajiem pacientiem ir piedāvājusi Latvijas Samariešu apvienība, nepieciešamības gadījumā nodrošinot bezmaksas transportu uz mājām, savukārt krīzes centrs "Skalbes" piedāvā cietušajiem un viņu tuviniekiem psihologa palīdzību.

Rīgas Austrumu slimnīcas kolektīvs izsaka visdziļāko līdzjūtību visiem traģēdijā bojāgājušajiem un viņu tuviniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)