Banner 980x90

BA "Turība" studenti veic pētījumu par cilvēku godīgumu

Foto: Ekrānšāviņš no video
Foto: Ekrānšāviņš no video
Gandrīz katru dienu ikviens no mums apmeklē lielveikalus un citas sabiedriskas vietas, kur pulcējas lielas cilvēku masas. Kā zināms, tieši tādas vietas, kur ir liela burzma un daudz cilvēku, ļoti iecienījuši kabatzagļi, jo tur iespējams darboties nepamanītam.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Biznesa augstskolas "Turība" sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Kive, reizēm nākas saskarties ar tik ļoti nepatīkamo situāciju, kad, nonākot pie kases, atklājas, ka nav maka – labākajā gadījumā izrādās, ka esi to vienkārši aizmirsis mājās, taču nereti izrādās, ka tas ir pazudis, izkritis no kabatas vai nozagts.

Attiecīgi rodas jautājums, kā mēs rīkojamies situācijās, ja atrodam izkritušu maku, ja redzam, ka kāds aizmirst savu maku sabiedriskā vietā, ja redzam, kā maks izkrīt no somiņas vai kabatas? Vai steidzīgi atgriežam to īpašniekam? Vai gaidām, kamēr īpašnieks aiziet, lai varētu to piesavināties ar visu saturu? Vai vienaldzīgi noskatāmies, kā maku paņem svešs garāmgājējs?

Lai uzzinātu atbildes uz šiem jautājumiem, kā arī noskaidrotu, cik godīgi ir lielveikalu apmeklētāji, kā un cik ātri viņi reaģē uz šādu situāciju, Biznesa augstskolas "Turība" studenti veica sociālo eksperimentu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)