Banner 980x90

Baltijas Starptautiskajai akadēmijai un "Turībai" ievēlēti rektori

Otrdien valdībā apstiprināti divi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie rīkojuma projekti par Baltijas Starptautiskās akadēmijas un Biznesa augstskolas "Turība" rektoru apstiprināšanu amatā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Par Baltijas Starptautiskās akadēmijas (BSA) rektoru ievēlēts Oskars Zīds. BSA Satversmes sapulce 2013.gada 8.maijā ievēlēja pedagoģijas zinātņu doktoru Zīdu par BSA rektoru. Līdz šim rektora vietas izpildītāja pienākumus pildīja Svetlana Smane.

Par Biznesa augstskolas "Turība" (BAT) rektoru apstiprināts Jānis Načisčionis. Līdzšinējam biznesa augstskolas Turība rektoram Antonam Kiščenko ir beidzies pilnvaru termiņš, līdz ar to BAT Satversmes sapulce 2013.gada 20.februārī rektora amatā ievēlēja tiesību zinātņu doktoru Načisčioni.

Augstskolu likums paredz, ka augstskolas ievēlēto rektoru pēc augstskolas dibinātāja ierosinājuma apstiprina Ministru kabinets. Augstskolu likuma 17.panta otrā daļa paredz, ka augstskolā, kura nav universitāte, par rektoru var ievēlēt profesoru vai personu, kurai ir doktora zinātniskais grāds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)