Banner 980x90

Banku augstskolā eksaminē pirmos SQA sertifikāta pretendentus

16.janvārī pirmie divpadsmit Banku augstskolas profesionālās bakalaura studiju programmas "Finanses" studenti kārto eksāmenu starptautiska sertifikāta un finanšu vadītāja profesionālās kvalifikācijas iegūšanai, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta augstskolas Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Inta Stīpniece.
 
Skotijas kvalifikācijas aģentūras SQA (Scottish Qualifications Authority) akreditāciju Banku augstskola ieguva pagājušajā gadā. Tas augstskolai piešķir aģentūras atzīta sertifikācijas centra statusu un dod tiesības īstenot SQA sertificētu apmācības moduli "Finanšu vadība". Pēc moduļa apgūšanas tiek piešķirta finanšu vadītāja profesionālā kvalifikācija un izsniegts starptautisks sertifikāts.

Kā informē Banku augstskolas Starptautiskās sadarbības vadītāja Sandra Kraže, dati par katru pretendentu un viņa iegūto kvalifikāciju tiek ievadīti skotu kvalifikācijas akreditācijas centra datu bāzē un šī informācija ir pieejama ikvienam darba devējam. "Iegūtais sertifikāts ir kā papildu apliecinājums jauno speciālistu prasmēm un kompetencēm. Tas ir nozīmīgs ieguldījums savā izglītībā, kas darba tirgus konkurences apstākļos veido nopietnu pamatu profesionālās karjeras veidošanā," uzsver S.Kraže.

SQA akreditācija apliecina Banku augstskolas atbilstību starptautiski atzītam Skotijas kvalifikācijas aģentūras SQA kvalitātes standartam. Pamatojoties uz standarta kritērijiem, SQA akreditācijas procesā izvērtēja augstskolas studiju saturu, to realizāciju un studentiem nodrošināto servisu, kā arī augstskolas vadības sistēmu un ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanas politiku.

Iespēja iegūt starptautisku finanšu vadītāja profesionālo kvalifikāciju tiek piedāvāta ne tikai Banku augstskolas studentiem, bet arī citiem interesentiem un citu Latvijas augstākās izglītības iestāžu radniecīgo studiju programmu studentiem.

Plašāka informācija par pieteikšanos: SQA sertifikācijas centra koordinatore, Banku augstskolas bakalaura studiju programmas "Finanses" direktore Gunta Innuse, tālr. 67709294, e-pasts: gunta.innuse@ba.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)