Banner 980x90

Banku augstskola vidusskolēnus aicina pieteikties sagatavošanas kursiem matemātikā

Jau par tradīciju kļuvušie Banku augstskolas organizētie īsie sagatavošanas kursi matemātikā šogad notiks 25., 26. un 27.martā – 12.klašu skolēnu brīvlaikā, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Banku augstskolas Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Inta Stīpniece.

Kursus vadīs Banku augstskolas Uzņēmējdarbības un biznesa informātikas katedras docents, matemātikas pasniedzējs, daudzu grāmatu autors Dainis Kriķis. Sagatavošanās kursus aicināti apmeklēt vidusskolu pēdējo klašu skolēni un absolventi.


Kursos tiek nostiprinātas, papildinātas un sistematizētas zināšanas matemātikā, kas palīdz sagatavoties valsts centralizētajam eksāmeniem. Kursu laikā jaunieši arī uzzina par prasībām, kādas tiek izvirzītas topošajiem Banku augstskolas studentiem.

Banku augstskolas studiju programmas "Inovācijas un produktu attīstība uzņēmējdarbībā" 2.kursa studente Krista Vucāne īsos sagatavošanas kursus apmeklēja 2012.gadā, mācoties Rīgas Hanzas vidusskolā. "Par šo iespēju uzzināju no paziņām, kuri bija piedalījušies kursos iepriekšējos gados un noteikti ieteica tos apmeklēt," stāsta Krista. Kaut gan matemātikā meitenei veicies labi, tomēr, gatavojoties vidusskolas eksāmenam, gribējies pilnīgu drošību par savām zināšanām.

Lelde Cīrule no Rojas vidusskolas uz sagatavošanas kursiem atbrauca kopā ar draudzeni. Jauniete atzīst, ka matemātika skolas laikā nebija viņas stiprā puse, tāpēc tuvojošais eksāmens radījis nelielu stresu. "Tagad varu teikt, ka šie trīs dienu kursi man salika visus punktus uz "i". Ļoti, ļoti patika!

Atsvaidzinātās zināšanas bija ārkārtīgi vērtīgas un noderēja vidusskolas matemātikas eksāmenā, jo kursos bijām risinājuši daudzus līdzīgus uzdevumus," saka Lelde, kura pēc kursu apmeklēšanas pieņēmusi lēmumu studēt Banku augstskolā, studiju programmā "Finanses".

Varētu jautāt – vai gan trīs dienu laikā iespējams iegūt vērtīgas zināšanas, ņemot vērā arī to, ka kopā sapulcējas jaunieši ar dažādu zināšanu līmeni? "Kursu dalībnieku zināšanas tiešām bija atšķirīgas, bet pasniedzējs Dainis Kriķis prata izcili piemēroties ikvienam no mums - paskaidrot, atkārtot, pārjautāt. Un visam pa vidu pasniedzēja fenomenālā humora izjūta, spēja pajokot, uzmundrināt," saka Krista.

"Kursi visas dienas ilga no rīta līdz pat vakaram, bet mums nevienu brīdi nebija garlaicīgi un negribējās skatīties pulkstenī. Es pilnīgi piekrītu teicienam, ka pasniedzējs Kriķis prot zināšanas kā ar karoti mutē ieliet," teic Lelde, kura par to pārliecinās arī tagad, mācoties Banku augstskolā, kur matemātiku pasniedz talantīgais pedagogs.

Īso matemātikas sagatavošanas kursu noslēgumā dalībniekiem ir iespējas kārtot pārbaudījumus testa veidā un saņemt sertifikātu, kas sniedz priekšrocības, kļūstot par Banku augstskolas studentu. Informāciju par pieteikšanos kursiem atradīsit Banku augstskolas mājaslapā: http://www.ba.lv/kursi/sagatavosanas_kursi/isie_kursi





Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)