Banner 980x90

Banku augstskolā viesosies vieslektori no sadarbības augstskolām

Nākamnedēļ, no 25. līdz 29.novembrim, Banku augstskolā (BA) jau piekto gadu pēc kārtas tiek organizēta ERASMUS starptautiskā vieslektoru nedēļa, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Banku augstskolas komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Inta Stīpniece.

Šogad augstskolas studentiem būs iespēja piedalīties lekcijās un semināros, kurus vadīs 29 vieslektori no Banku augstskolas partneru augstskolām Beļģijā, Čehijā, Dānijā, Igaunijā, Itālijā, Lietuvā, Polijā, Portugālē, Somijā, Slovākijā un Ungārijā.

Studentiem tā ir lieliska iespēja gūt zināšanas un aktuālāko informāciju savā studiju nozarē, kas ir svarīgs priekšnosacījums profesionālo kompetenču un prasmju pilnveidošanā starptautiskā līmenī. Savukārt pasniedzējiem tā būs iespēja veikt profesionālās pieredzes apmaiņu ar ārvalstu kolēģiem, kā arī veidot jaunus sadarbības kontaktus zinātniskās pētniecības un starptautiskās sadarbības jomā.

Ārvalstu pasniedzēji sniegs lekcijas par dažādiem pārvaldības un finanšu jautājumiem, risku vadību, Eiropas uzņēmējdarbības un vides, enerģētikas politikas, starpkultūru saskarsmes un daudzām citām tēmām. Vieslektoru lekcijas iespēju robežās tiek plānotas atbilstoši BA piedāvāto studiju programmu priekšmetiem.

"Ļoti patika, jo spēju novērtēt citu kultūru atšķirīgo vadīšanas un prezentēšanas stilu. Varēju salīdzināt, cik dažādi skatāmies uz vienām un tām pašām situācijām gan ekonomikā, gan uzņēmējdarbībā," atceroties pagājušajā gadā apmeklētās viesdocetāju lekcijas, saka studiju programmas "Finanses" 2.kursa studente Regīna. Jauniete ir pārliecināta, ka arī vieslektori noteikti atcerēsies Banku augstskolu, jo lekciju ietvaros noritējušas lieliskas diskusijas un Latvijas studentiem bijusi iespēja parādīt arī citām kultūrām, cik esam konkurētspējīgi.

Šim viedoklim pievienojas arī studiju programmas "Finanses" 2.kursa studente Ieva un Rihards, kurš jau trešo gadu mācās studiju programmā "Inovācijas un produktu attīstība uzņēmējdarbībā". "Šajā nedēļā ieguvu daudz jauna savai personīgajai pilnveidei. Vienmēr ir paticis klausīties un komunicēt angļu valodā, tas ir tiešām noderīgi! Bija prieks gūt jaunu iedvesmu un motivāciju tālākai sevis attīstībai," saka Rihards.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)