Banner 980x90

Bērnu slimnīca dāvinājumā saņēmusi medicīnas instrumentus

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) no Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" saņēmusi dāvinājumā medicīnas instrumentus vairāk nekā 25 000 latu vērtībā, aģentūru LETA informēja BKUS Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.

Namniece norādīja, ka dāvinājums paredzēts Bērnu ķirurģijas klīnikai. Dāvinājumā ietilpst konvencionālo bērnu laparoskopisko instrumentu komplekts, speciālais komplekts mazuļiem un artroskopisko instrumentu komplekts, kas papildinās šobrīd pieejamo instrumentu klāstu un sniegs iespēju izdarīt endoskopiskas operācijas gan zīdaiņiem, gan lielākiem bērniem.

Namniece sacīja, ka instrumenti ne tikai atvieglos ķirurgu ikdienas darbu, bet būs liels ieguvums arī pacientiem - dāvinājums ļaus palielināt izdarīto operāciju skaitu un paplašināt pacientu vecuma robežas.

Bērnu ķirurģijas klīnikas darba pamatvirzieni ietver jaundzimušo ķirurģiju, krūšu kurvja un vēdera dobuma orgānu ķirurģiju, traumatoloģiju, ortopēdiju, ginekoloģiju un vispārējo bērnu ķirurģiju. Katru gadu vidēji tiek veiktas 5500 operācijas, no kurām 200 ir laparoskopiskas operācijas bērniem.

Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" un BKUS sadarbība notiek jau kopš 2010.gadā, kad slimnīca saņēma pirmo dāvinājumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)