Banner 980x90

Bērziņš: vēl tikai trūka, ka Žagaru arestē

Valsts prezidents Andris Bērziņš situāciju ap Latvijas Nacionālās operas vadītāju Andreju Žagaru sauc par absurdu, tādējādi norādot, ka civilizētā pasaulē šādi problēmas nerisina un ironizējot piebilda, ka atlaižot Žagaru no amata vajadzēja viņu arestēt un saķēdēt rokudzelžos.

Šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Bērziņš īpaši akcentēja, ka beigušies politbiroja laiki un civilizētā pasaulē visas problēmas risina sarunu ceļā vienojoties. "Tiešām vēl trūka, ka Žagaru arestētu un saķēdētu rokudzelžos," piebilda Bērziņš.

Arī Valsts prezidents apšaubīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) rīkojuma loģiskumu, proti, pirmajā teikumā akcents likts uz to, ka Žagars no amata atlaists uzticības zaudēšanas dēļ, pēc kura seko nākamais, kad jaunajai valdei izteikts aicinājums piedāvāt Žagaram jaunu vietu, kurā viņa pieredze būtu noderīga.

"Redziet šajā rīkojumā trūkst jebkāda skaidrojuma, jo liekas dīvaini, ka cilvēkam, kurš zaudējis uzticību automātiski tiek piedāvāta jauna vieta," sacīja prezidents.

Jau ziņots, ka Žagars atbrīvots no amata uzticības zaudēšanas dēļ, pamatojoties uz likuma "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" 63.pantu. Ņemot vērā Žagara sasniegumus radošajā jomā un viņa ilggadējo darba pieredzi starptautiskās sadarbības veidošanā, jaunajai valdei ir tiesības piedāvāt viņam amatu, kurā viņa pieredze būtu noderīga LNO turpmākai izaugsmei.

Pēc vakar saņemtā kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) lēmuma par atcelšanu Žagars un viņa padomnieks muzikālajos jautājumos Arturs Maskats nolēmuši vērsties pie juristiem, lai izvērtētu visas šī lēmuma detaļas.

Žagars arī apliecināja, ka vērsīsies tiesā pret kultūras ministri par goda un cieņas aizskaršanu, kā arī par melīgas informācijas paušanu.

Žagars informēja, ka plkst.14 viņš iepazīstināts ar Jaunzemes-Grendes lēmumu, ar kuru viņš no valdes locekļa amata tiek atstādināts, balstoties uz uzticības zaudēšanu. "Šāds lēmums ir tapis steidzīgi, un patlaban es komunicēju ar juristiem, tādēļ sīkāk to nekomentēšu," sacīja Žagars.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)