Banner 980x90

Biķerniekos noslēgsies velobrauciena "Baltic Chain Tour" Latvijas posms (galerija)

23.augustā plkst.17.40 Rīgā, Biķernieku sporta bāzē noslēgsies velobrauciena Baltic Chain Tour Latvijas posms, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv atklāja Igo Japiņa Sporta aģentūras direktors Igo Japiņš.

21.augustā, Tallinā tiks dots starts nozīmīgākajām Baltijas jūras reģiona sacensībām šosejas riteņbraukšanā - daudzdienu velobraucienam Baltic Chain Tour (UCI Cat. 2.2.). Latvijā 23.augustā norisināsies brauciena 3.posms, kurā dalībnieki veiks 180 kilometru garu distanci no Smiltenes līdz Rīgai. edzīvotāji tiek aicināti atbalstīt riteņbraucējus, sagaidot ar ovācijām starpfinišos, kā arī finišā Rīgā:
 
* Plkst.13.30 – Smiltenē tiks atklāts velobrauciena Latvijas posms
* Plkst.14.35 – kalnu karaļa starpfinišs Priekuļos
* Plkst.14.45 – aktīvākā riteņbraucēja starpfinišs Cēsīs
* Plkst. 16.25 – aktīvākā riteņbraucēja starpfinišs Ropažos

 
Šosejas velobraucienam, kurš notiek caur Igaunijai, Latvijai un Lietuvai, ir sena vēsture, kas saistīta ar Baltijas vienotības ideju un alkām pēc brīvības – pirmo reizi tas startēja 1950. gadā. Diemžēl šī tradīcija tika pārtraukta 1991.gadā. 2010.gadā Rīgā, visu trīs valstu riteņbraukšanas federāciju prezidenti parakstīja vienošanos par velobrauciena atjaunošanu. Baltic Chain Tour ir nozīmīgākais šosejas velobrauciens Baltijas jūras reģionā.
 
"Šajā tūrē mūsu pirmais uzdevums un mērķis uzvarēt atsevišķos posmos, kur par līderi mēģināsim izvirzīt mūsu sprinta speciālistu Emīlu Liepiņu. Kopvērtējumā lielākās cerības saistām ar Induli Bekmani, kurš pērn bija kopvērtējuma līderis līdz pat pēdējai dienai," tā par komandas mērķiem stāsta Rietumu-Delfin menedžeris Linards Veide.
 
"Jā, ir vilšanās par iepriekšējā gada pēdējo posmu un šogad ļoti gribētos atspēlēties. Kopš augusta sākuma nav sanācis neviens augsta līmeņa starts, bet ceru, ka līdz Baltijas tūres sākumam būšu gatavs," piebilda Rietumu-Delfi braucējs Indulis Bekmanis.
 
Šogad braucienā piedalīsies 20 komandas no 15 valstīm – Baltijas valstīm, Somijas, Norvēģijas, Vācijas, Krievijas, Ukrainas, Zviedrijas un Bulgārijas. Latviju pārstāvēs 2 komandas – Rietumu-Delfin (Armands Bēcis, Emīls Liepiņš, Andris Vosekalns, Indulis Bekmanis, Reijo Puhm, Ivars Prokofjevs vai Peeter Pruus) un Alpha Baltic/Unitymaratons.com (Kristofers Rācenājs, Sandis Eislers, Māris Bogdanovičs, Reinis Adrijanovs, Lauris Špillers un Erki Putsep (EST)).
 
Pagājušajā gadā šo braucienu uzvarēja igaunis Erki Putsep. Labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Andris Vosekalns, kurš izcīnīja 4.vietu. Atsevišķos posmos, mūsējiem veiksmīgākais bija trešais, kuru uzvarēja Indulis Bekmanis (Rietumu-Delfin), piektais bija Vosekalns un sestais – Armands Bēcis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)