Banner 980x90

Biķerniekos notiks Jūrmalas velomaratona treniņbraucieni

Pirms Jūrmalas velomaratona, kas notiks jau 21. maijā, Alpha Baltic Sport aicina ikvienu riteņbraukšanas entuziastu piedalīties iesildīšanās treniņbraucienos Biķernieku sporta kompleksā. Tie notiks katru pirmdienu no 2. maija līdz 16. maijam, kā arī 13. maijā plkst.18.30-20.30.

Treniņbraucienus vadīs pieredzējušais riteņbraukšanas speciālists Dainis Ritums, kas ir arī Alpha Baltic/Unitymarathons.com komandas treneris. Lai treniņi noritētu efektīvi un atbilstoši katra dalībnieka spējām, klātesošos dalīs trīs grupās. Dalījums būs atkarīgs no tā, cik daudz stundu vai kilometru šogad jau ir pavadīts braucot ar velosipēdu.

Izturīgākajiem piedāvās septiņu apļu (katrs 5 km) treniņprogrammu, kas noritēs atbilstoši principam iesildīšanās-kāpinājums-atslābums-kāpinājums-atslābums-kāpinājums-atsildīšanās. Treneris Dainis Ritums iesaka dalībniekiem paņemt pulsometrus, lai kontrolētu savu slodzi.

Treniņbrauciena pasākumā būs pieejams arī K-Active fizioterapeits, kas paskaidros, kā saudzēt tās ķermeņa daļas (ceļa locītavas, muguras lejasdaļu un sprandu), kuras visbiežāk traumē riteņbraucēji. Tāpat fizioterapeits piedāvās izmēģināt kinezioloģisko teipu, kas ir vienpusēji lipīga, dabīga materiāla lenta (kokvilna, akrils). Šā teipa mērķis ir mazināt sāpes, krampjus un noguruma sajūtu pēc treniņa vai sacensībām.

Jūrmalas velomaratonam var reģistrēties interneta mājaslapā maratoni.lv, veikalu tīklā Fans visā Latvijā, kā arī reģistrācijas stendā t/c Spice pirmajā stāvā, pie informācijas stenda, katru piektdienu, sestdienu un svētdienu. Pēc 8.maija dalības maksa paaugstināsies.

Šogad īpaši patīkams pārsteigums ir sagatavots mazajiem sportistiem. Pateicoties Maxima Favorit atbalstam, bērni līdz 12 gadu vecumam dalībai gan velomaratonā, gan skrituļmaratonā, gan arī skriešanas sacensībās līdz pasākuma norises dienai var reģistrēties bez maksas.

Jūrmalas velomaratona kopējais balvu fonds ir 5000 eiro. Turklāt arī tie, kas nekāps uz goda pjedestāla, varēs pretendēt uz naudas balvām. 60 km distancē dalībnieks, kurš finišēs kā 100., 200., 300., 400., 500., 600., 700., 800., 900. vai 1000., saņems garantētu naudas balvu 100 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)