Banner 980x90

Biķerniekos startēs Latvijas čempionāts un Freko kausa izcīņa rallija supersprintā

Sestdien, 26.janvārī, ar sacīksti "Ziema Biķerniekos" Rīgā startēs Latvijas čempionāts un Freko kausa izcīņa rallija supersprintā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Latvijas automobiļu federācijas (LAF) Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Sestdien Biķernieku trasē dalībnieki sāks reģistrāciju plkst.8.30, bet pirmā brauciena starts paredzēts plkst.11.30.

Seriāls ieguvis ievērojamas izmaiņas salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, kļūstot pieejamāks sportistiem un dažādāks trašu un segumu ziņā. Galvenās izmaiņas – supersprinta uzvarētāji tiks kronēti par Latvijas čempioniem!

Astoņu posmu seriāls startēs ar trim ziemas sacīkstēm un pieciem vasaras posmiem. Līdz šim supersprinta aktivitātes ziemā bijušas minimālas, taču šī ziema sola daudz – Biķernieku un Smiltenes posmu norise jau ir zināma, taču laika apstākļi šobrīd rada iespēju, ka trešais ziemas posms notiks uz aizsaluša ezera, kas tik ļoti patīk supersprinta dalībniekiem.

Seriāls saglabā līdzšinējās deviņas ieskaites. Par Latvijas čempioniem kļūs uzvarētāji FWD 1600, 2WD, RWD, VAZ Historic Open, 4WD un 4WD+ ieskaitēs. Šīs ir standarta automašīnas, kurām pilnībā jāatbilst CSDD tehniskajām prasībām un jābūt pielaidei dalībai ceļu satiksmē. Tas nozīmē, ka standarta automašīnām aizliegti sporta sēdekļi, sporta siksnas, nedrīkst notikt salona iekšējo elementu demontāža un atvieglināšana. Tātad šajās klasēs sportisti stāsies uz starta ar ikdienišķas komplektācijas automašīnām. Par supersprinta Freko kausu cīnīsies 2WD Open un 4WD Open klašu dalībnieki – šajās klasēs piedalās automašīnas, kuras speciāli pārbūvētas sporta vajadzībā. Freko kauss arī U18 junioru ieskaitē.

Ziemas posmos dalībnieki startēs ar bezradžu riepām. Izmantojamas ceļu satiksmē paredzētas riepas ar E marķējumu, kāds ir arī diskusijas izraisījušām Krievijas NIIŠP riepām – tās pēc saviem parametriem ir atbilstošas ceļu satiksmei, tātad – arī supersprintam.

Pirmais posms sestdien Biķerniekos notiks uz sniega un ledus seguma. Bezradžu riepu izmantošana nozīmē, ka sākotnējais sniega segums dienas laikā mainīsies uz ledu, kas izmainīs trases apstākļus, radot papildu sarežģījumus sportistiem un sacensību intrigu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)