Banner 980x90

Biķernieku trasē norisināsies 18.starptautiskais žurnālistu rallijs

Ar ātrumposmu Biķernieku trasē piektdien, 31.maijā, sāksies 18.starptautiskais Baltijas reģiona žurnālistu rallijs, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja pasākuma organizatori.

Tajā piedalīsies gandrīz 60 ekipāžas, desmit no tām būs no Latvijas.

Jau otro gadu rallijs tiek rīkots pa Latvijas un Lietuvas ceļiem un trasēm. Pēc Biķerniekiem sekos vēl nebijis, ātrs un aizraujošs posms Skrundas apkārtnē, bet pēc tam - četri speciālie posmi Liepājā. Otrajā rallija dienā - 1.jūnijā sacensības turpināsies Lietuvā – Kretingas un Klaipēdas apkārtnē.

Vienā no Latvijas ekipāžām būs raidījuma "Zebra" autors Pauls Timrots, kurš startēs ar "Toyota GT86". Paulam tas būs jau piektais žurnālistu rallijs. Pagaidām viņa labākais sasniegums ir 2006.gadā izcīnītā otrā vieta. Pēc Paula teiktā, ne mazāk par ralliju viņš gaida tikšanos ar kolēģiem no kaimiņu valstīm, jo tā ir iespēja satikties un pārrunāt citu valstu aktualitātes un problēmas satiksmes drošības jomā.

Tāpat kā pērn, arī šogad preses rallijā piedalīsies tūrisma ekipāžas, kas varbūt ir mazāk pieredzējuši, bet vairāk apkārtni iepazīt griboši. Viņi mērosies spēkiem nevis ātrumposmos, bet gan speciāli izveidotā īsākā maršrutā, meklējot ievērojamas vietas un veicot tajās speciālus uzdevumus.

Šogad pasākuma programmu bagātinās arī dalībnieki, kas rallijā piedalīsies ar vēsturiskajām automašīnām, kuras izskatās tā, it kā nupat būtu noripojušas no konveijeriem. Tās bieži vien maksā krietni vairāk par ļoti ātriem mūsdienu sporta superauto.

Pērn no Latvijas žurnālistu rallijā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - septiņas ekipāžas.

Labākie no latviešiem bija Normunds Avotiņš un Krišs Karnītis, kuri izcīnīja uzvaru klasē līdz 1,6 litriem, kā arī Oskars Kaņeps-Kalniņš un Dace Janova, kuri sava debijas rallija kopvērtējumā izcīnīja 6.vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)