Banner 980x90

Blaumaņa "Kažoks" Latvijas mākslinieku darbos

No 8.decembra Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12, dz. 9, būs atvērta izstāde "Kažoks", kuras iedvesmas avots ir Rūdolfa Blaumaņa leģendārais kažoks, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.

Izstādes atklāšana plkst.14.00.

2013.gads bija mūsu izcilā rakstnieka, dramaturga, žurnālista un vienkārši laba skolotāja Rūdolfa Blaumaņa 150. jubilejas gads. Šogad muzejā jau bija skatāmas divas rakstniekam veltītas izstādes – Valērija Baidas gleznu izstāde "Pa skaisto Vidzemi pie rakstnieka" un muzeja speciālistes Līgas Kļaviņas veidotā izstāde "Skroderdienas Silmačos. Rūdolfam Blaumanim – 150".

Mākslinieks Valērijs Baida un viņa kolēģi izstādes Pa skaisto Vidzemi pie rakstnieka" norises laikā un arī vēlāk vadīja vairākas meistardarbnīcas, kuru dalībniekiem bija iespēja zīmēt un gleznot Rūdolfa Blaumaņa kažoku.

Izstādes kurators Viktors Soboļevs: "Visu gadu esam cītīgi gleznojuši un zīmējuši Jaņa Rozentāla darbnīcā ar īpašo saules gaismu un atmosfēru. Uz studiju nāca gan bērni, gan pieaugušie, gan profesionāli mākslinieki, gan Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskolas audzēkņi, jo šogad bija iespēja redzēt Blaumaņa leģendāro kažoku ārpus ierastās muzejiskās stikla vitrīnas – Blaumaņa istabā notika remonts un kažoks no vitrīnas tika izņemts. Šobrīd esam atlasījuši labākos darbus un, noslēdzot Rūdolfa Blaumaņa jubilejas gadu, vēlamies parādīt arī citiem šo veikumu.
Izstāde domāta bērniem un viņu vecākiem, bet gaidīts viesis būs ikkatrs – gan latviešu valodas skolotāja, gan matemātikas pasniedzējs, gan rīdzinieks, gan tūrists, jo ikvienam varētu būt interesanti, kā mākslā interpretēts šis 113 gadus vecais, leģendām apvītais kažoks."

Izstāde būs atvērta līdz 2014. gada 2. februārim.

P.S. Stāstu par Rūdolfa Blaumaņa kažoku varat lasīt http://memorialiemuzeji.lv/muzeja-prieksmets/rudolfa-blaumana-kazoks-rtmm-290923/

Tuvāka informācija pa tālruni 67331641vai e-pastu:  jrrbm@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv 



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)