Banner 980x90

Bolderājā pēc rekonstrukcijas atvērts "Maxima X" veikals

Rīga, 20.jūl., LETA. Bolderājā pēc rekonstrukcijas darbiem no šodienas atkal atvērts "Maxima X" veikals, aģentūru LETA informēja SIA "Maxima Latvia" pārstāvji.

Veikals Stūrmaņu ielā 29, Rīgā, tika aizvērts atjaunošanas un rekonstrukcijas darbiem pēc tam, kad tirdzniecības centrā, kurā tas atrodas, šā gada jūnija beigās notika bankomāta aplaupīšanas mēģinājums. Pēc veiktajiem rekonstrukcijas darbiem durvis iedzīvotājiem vērušas vairākas centrā esošās tirdzniecības vietas.

Veicot "Maxima X" atjaunošanas darbus, saņemts sertificētu inženieru ekspertīzes atzinums, kas apliecina, ka telpas, kurās atrodas veikals, ir drošas ekspluatācijai. "Maxima Latvija" par to konsultējās arī ar Būvniecības valsts kontroles biroju (BVKB), kas sniedza atzinumu par esošo telpu atbilstību publiskai lietošanai.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka nakts laikā šā gada 26.jūnijā Stūrmaņu ielā, Rīgā, nenoskaidrotas personas, mēģinot uzlauzt "Citadeles" bankas bankomātu, aizdedzināja divstāvu ēka. Minētās personas mēģinājušas sagriezt bankomātu, taču tas aizdedzies, kā rezultātā divstāvu ēkā izcēlās ugunsgrēks. Tomēr naudu no sabojātā bankomāta neizdevās nozagt.

Ēkā nostrādāja signalizācija, un apsardze par notikušo paziņoja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam un Valsts policijai. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg ēkas pirmais stāvs 50 kvadrātmetru platībā un otrais stāvs 400 kvadrātmetru platībā. Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts tās pašas dienas agrā rītā.

Jau vēstīts, ka "Maxima Latvija" šogad veikalu tīkla paplašināšanā un rekonstrukcijā un klientu apkalpošanas sistēmas pilnveidē kopumā investēs 23 miljonus eiro. Tostarp tīkla paplašināšanā un esošo veikalu rekonstrukcijās plānots investēt 22 miljonus eiro, vairāk nekā 1,3 miljonus eiro paredzēts novirzīt pašapkalpošanās kasu tīkla attīstībā, savukārt klientu apkalpošanas sistēmas pilnveidē tiks ieguldīti aptuveni 200 000 eiro.

Kopumā "Maxima Latvija" šogad plāno rekonstruēt 15 veikalus gan Rīgā, gan reģionos, kā arī atvērt vismaz piecus jaunus mazā formāta "Maxima Express" koncepta veikalus, kuru izveidē paredzēts investēt kopumā 1,2 miljonus eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pērn bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet tā peļņa palielinājās 1,9 reizes, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 155 tirdzniecības vietas - četri "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 126 "Maxima X" un viens "Maxima Express" veikals.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)