Banner 980x90

"Bonava Latvija" sāk būvēt "Krasta kvartāla" pirmo kārtu

Rīga, 23.nov., LETA. Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" Maskavas forštatē sācis būvēt jauno "Krasta kvartālu", aģentūru LETA informēja "Bonava Latvija".

Šajā projektā, kuru būvēs kārtās un kurā kopumā attīstītājs investēs 40 miljonus eiro, būs seši daudzdzīvokļu nami. Pirmās kārtas jeb pirmās mājas būvniecības darbus plānots noslēgt 2019.gada nogalē.

Jaunais kvartāls atradīsies neapgūtajā teritorijā starp Maskavas un Krasta ielu, netālu no atpūtas centra "Lido". Pirmajā kārtā tiks izbūvēti 94 dzīvokļi, savukārt, noslēdzoties pēdējam būvniecības posmam 2022.gadā, kvartālā ar pilnībā labiekārtotu apkārtējo vidi mājvieta 500 dzīvokļos būs vairāk nekā 1200 cilvēkiem.

Saskaņā ar būvniecības darbu projektu, vispirms norisināsies zemes darbi - tiks sagatavota būvbedre, kam sekos pakāpeniska 156 pāļu dzīšana, ēkas pamatu un tās karkasa izbūve, apkārtējās teritorijas tīklu izbūve, jaunceltnes iekšējo tīklu izbūve. Vienlaikus ar jumta un logu izbūvi, sāksies arī telpu iekšējā apdare. "Krasta kvartāla" pirmās ēkas celtniecībā tiks izmantoti 1935 kubikmetri betona, 217 tonnas armatūras, 965 paneļi, kā arī 586 kubikmetri betonbloku.

"Šis ir pirmais posms ne tikai jaunā kvartāla būvniecībā, bet arī pirmais solis ceļā uz mūsdienīgu, sakārtotu un funkcionāli piesātinātu pilsētvidi galvaspilsētā. "Krasta kvartāls" šobrīd ir viens no apjomīgākajiem būvniecības projektiem visā Latvijā un esam pārliecināti, ka, tam veiksmīgi noslēdzoties, Maskavas forštate būs atguvusi jaunu elpu," sacīja "Bonava Latvija" attīstības projektu vadītājs Mikus Freimanis.

"Krasta kvartāls" atradīsies Maskavas ielā 192 un to veidos seši deviņu stāvu daudzdzīvokļu nami, kas būs izbūvēti slēgtā un apzaļumotā teritorijā.

"Bonava Latvija", attīstot mājokļus Rīgā par plašam klientu lokam pieejamām cenām, veido būtisku pienesumu novecojušajam padomju laiku dzīvojamajam fondam - kopumā līdz gada nogalei būvniecības stadijā būs 600 dzīvokļi sešos projektos, no kuriem vēl šogad plānots pabeigt 250 dzīvokļu būvniecību.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pērn "Bonava Latvija" pārdeva 131 mājokli, kas veido 11% no visu Rīgā pārdoto dzīvokļu apmēra. 2016.gadā "Bonava Latvija" reģistrēja un pārdeva 28 dzīvokļus.

"Bonava" ir nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā, kas ir izaudzis no uzņēmuma NCC. Pašlaik uzņēmumā "Bonava" strādā 2000 darbinieku, un tas darbojas Zviedrijā, Vācijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Krievijā (Sanktpēterburgā), Igaunijā un Latvijā, 2017.gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 14,5 miljardu Zviedrijas kronu (1,44 miljardi eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)