Banner 980x90

Brīvajās dienās – vakara pastaiga pa Zooloģisko dārzu

Jau piekto reizi decembra vidū mūsu mīļais zooloģiskais dārzs iededz Ziemas nakšu apgaismojumu un aicina ciemos nācējus izjust tik vakara stundās dāvāto burvību. Te garlaicībai vietas nav, pilsētas informācijas portālam Saulkrasti24.lv stāsta Zooloģiskā dārza informācijas dienests.

Zooloģiskā dārza apmeklējums solās būt katra soļa vērts: ēkas rotā aicinoši uzraksti, izgaismotie takas un aploki palīdz atrast ceļu, ugunskura omulīgā sprakšķēšana uzrunā sasildīties, mijkrēslis mudina ieklausīties dzīvnieku balsīs. Dzīvnieku ģimenes sarūpējušas īpaši mīļas Ziemas nakts dāvanas: moko, galago, kalitriksu un melno lemuru saimēs aug ņipri mazuļi un gatavi priecēt pacietīgākos apmeklētājus. Jauks pārsteigums gaida arī regulāros zooloģiskā dārza ciemiņus: Tropu mājā Nakts ekspozīcijā apskatāms dzīvnieku kolekcijas jaunums – kuplastes smilšu peles. 

Ziemas naktis jau piekto sezonu - no 13.decembra līdz 26.janvārim!

Jau piekto gadu Rīgas Zooloģiskais dārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188 gada tumšākajā laikā organizē Ziemas naktis Zoodārzā. Arī šoziem no 13. decembra līdz 26. janvārim ikvienam būs iespēja izbaudīt Ziemassvētku noskaņas, vērojot dzīvniekus.
 
Ziemas nakšu laikā zoodārza kases strādās no plkst.10.00 līdz 19.00. Iekštelpu ekspozīcijas būs atvērtas līdz plkst.20.30. Bet apmeklētāji pa naksnīgi izgaismotajām zoodārza takām varēs klejot līdz pat plkst.21.00. 

Vakaros, pērkot ieejas biļeti no plkst.16.00 līdz 19.00, tā katram apmeklētājam maksās tikai 1,5 latus (2,13 eiro). Zooloģiskā dārza autostāvvietas apmeklētājiem, sameklējot uzziņu dienesta 1188 mājas lapā īpašo kuponu būs iespēja saņemt 50% atlaidi auto novietošanai stāvlaukumā. (kupons šeit:http://www.1188.lv/katalogs/rigas-nacionalais-zoologiskais-darzs-rigas-pasvaldibas-sia/rezervati-dabas-parki-un-darzi/4840231103809/kuponi/10521683#

Zinātkārajiem apmeklētājiem tiks dāvāta iespēja doties Ziemas nakts ekskursijā gida pavadībā. Interesentu un klausīties gribētāju grupas aicinām savlaicīgi pieteikties, jo gidu skaits ir ierobežots. 
• Kas tas ir? – Ziemas nakts ekskursija ir kas vairāk nekā parasts zoodārza apmeklējums. Tā ir iespēja gan lieliem, gan maziem pabūt dārzā ziemas vakara klusumā, un vērot dzīvniekus un izprast to uzvedību zinoša gida pavadībā. Divu vienādu ekskursiju zooloģiskajā dārzā nav, tāpat kā nav divu vienādu ziemas vakaru.
• Ekskursijas ilgums: 1,5-2 stundas;
• grupas lielums – līdz 30 personām;
• cena gida pakalpojumam 30,00 Ls (42,69 eiro); 
• grupai ekskursija jāpiesaka iepriekš pa tālruni 67518669 vai e-pastu: info@rigazoo.lv. 

Uzmanību! 24. un 31.decembrī zoodārza kases atvērtas no plkst.10.00 līdz 14.00. Šajā dienās Ziemas Nakšu baudīšana zoodārzā nenotiks. 1. janvārī zoodārzs ir atvērts un aicina ciemos gan dienā, gan arī uz Ziemas nakts noskaņām.

Jaunums - kuplastes smilšu peļu pāris aicina ciemos!

No 13.decembra Tropu mājā apskatāms kāds dabas retums – kuplastes smilšu peles. Šis naktī aktīvais peļveidīgais grauzējs dabā sastopams reti, tikai Vidusjūras reģiona dienvidaustrumu daļā.

 Kuplastes smilšu pele ir iekļauta Pasaules Sarkanajā grāmatā kā mazizpētīta suga. Garūsainais veiklais lēkātājs spēj aizkustināt jebkuru vērotāju: garās ūsas jeb taustes mati kustas bez mitas ziņkārā apkārtnes izpētē; garā, pūkainā aste strauji līdzsvaro zibenīgos manevrus. Lēciena brīžos tik nozib kailās pēdiņas. Kavalierim plikās pēdas lieliski noder, lai rībinātu zemi un pievērstu mīļotās uzmanību. Vienā no ekspozīcijas stūriem jau iekārtots ērts midzenis no sausiem zāles stiebriem. Miga noder gan atpūtai, gan paslēptuvei šķietamu briesmu brīžos. Tādēļ, ja kuplastītes nav ieraugāmas uzreiz, vērts pakavēties ilgāk un mierīgi nodoties vērojumam, lai starp siena stiebriem kādā brīdi ieraudzītu ziņkārīgu purniņu un apaļas ačteles. Prieks garantēts!

Laipni lūdzam ciemos!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)