Banner 980x90

Četri Rīgas domnieki iekļuvuši Saeimā

10.Saeimā iekļuvuši četri Rīgas domes deputāti - Jānis Ādamsons un Sergejs Dolgopolovs no apvienības "Saskaņas centrs" (SC) frakcijas, Ģirts Valdis Kristovskis no "Pilsoniskās savienības" (PS) frakcijas un Ainārs Šlesers no LPP/LC frakcijas, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.
Ādamsona un Dolgopolova vietā par domes deputātiem varētu kļūt no SC saraksta startējušie Vladimirs Dolgins un Jānis Ločmelis.

Kristovska vietu PS frakcijā varētu ieņemt Aldis Bukovskis, bet Šlesera vietā LPP/LC frakcijā varētu strādāt Vita Jermoloviča.

Minētajiem domniekiem aizejot uz Saeimu, atbrīvosies Rīgas vicemēra amats, kuru pilda Šlesers, un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja amats, kuru pilda Dolgopolovs. Pagaidām vēl nav skaidrs, vai Šleseram būs jāatstāj Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja amats.

Tiek prognozētas, ka par vicemēru varētu ievēlēt LPP/LC frakcijas priekšsēdētāju Andri Ameriku, līdz ar to atbrīvotos arī viņa vadītās Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāja amats.

Rīgas domnieku sastāvā paredzētas vēl citas izmaiņas, jo nesen savu mandātu nolika PS frakcijas deputāts Jānis Šiliņš. Paredzēts, ka viņa vietā varētu nākt Jānis Vahers.

No SC frakcijas vēlēšanās kandidēja pieci domes deputāti - Ādamsons, Dolgopolovs, Igors Kuzmuks, Igors Solovjovs un Igors Zujevs, no PS frakcijas trīs deputāti - Kristovskis, Ieva Akuratere un Antra Sakne, no LPP/LC frakcijas trīs deputāti - Šlesers, Mihails Gavrilovs un Jānis Šmits, bet no JL frakcijas divi deputāti - Olafs Pulks un Kārlis Strēlis.

Šajā Rīgas domes sasaukumā deputātu maiņas ir notikušas divas reizes. No PS saraksta ievēlētais Arvīds Ušča atteicās kļūt par deputātu un šo vietu ieņēma Tālis Veismanis. Savukārt SC frakcijas deputāts Igors Pimenovs ieguva Saeimas deputāta mandātu un viņa vietā par Rīgas domes deputātu kļuva Viktors Nikolajevs.

SC frakcijai šajā sasaukumā Rīgas domē ir 26 no 60 mandātiem, PS frakcijai - 14, LPP/LC frakcijai - 12, bet "Jaunajam laikam" - astoņi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)