Banner 980x90

Četriem Rīgas deputātiem var nākties nolikt mandātus

No 1.jūlijā, stājoties spēkā jaunajiem ierobežojumiem par amatu savienošanu, Rīgas domē deputāta mandātu varētu nākties nolikt četriem domniekiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Līdz šim deputāta krēslā sēdējis gan Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas direktors Sergejs Hristoļubovs (SC), gan Rīgas Austrumu izpilddirekcijas direktors Dmitrijs Pavlovs (GKR), un abi domē ievēlēti atkārtoti.

Vēlēšanās kā "Gods kalpot Rīgai" biedrs veiksmīgi startējis arī Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) un Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aleksejenko (GKR), kuriem tagad nāksies izšķirties starp deputāta un direktora amatu.

Burovs un Pavlovs aģentūrai LETA sacīja, ka par šo tēmu vēl domā un lēmumu pieņemšot patstāvīgi. Aļeksejenko norādīja, ka patlaban atrodas atvaļinājumā, bet lēmumus par nākotni pieņems pirms Jāņiem. Nākamnedēļ paredzēta ievēlēto deputātu tikšanās, kuras laikā tiks skatīts arī šis jautājums, tomēr Aleksejenko atzina, ka departamenta direktora amats viņam šķiet pievilcīgāks, jo tajā iespējas paveikt reālus, iedzīvotājiem tīkamus darbus esot lielākas nekā deputāta amatā. "Ļaujiet man vēl nedēļu papriecāties," piebilda par deputātu ievēlētais direktors.

Savukārt Hristoļubovs bez vilcināšanās atbildēja, ka izvēli izdarīs par labu izpilddirekcijas vadītāja amatam.

Ja abi izpilddirekciju vadītāji un abi departamenta direktori nolems atteikties no deputāta mandāta, Rīgas domē iekļūs četri deputātu kandidāti no "Saskaņas centra" un "Gods kalpot Rīgai" saraksta - Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas 1.slimnīca" valdes loceklis Genādijs Sevastjanovs (SC), biedrības "Gods, Taisnīgums, Likumība" izpilddirektors Viktors Paškovs (SC), mācītājs Jānis Šmits (GKR), kurš kā deputāts darbojies arī līdzšinējā sasaukumā, kā arī Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētāja vietniece Aina Krūkle (GKR).

SC saraksta līderis Nils Ušakovs Latvijas Televīzijai atzinis, ka visi minētie darbu domē nesāks un no deputāta mandāta atteiksies.

Pilsētas informācijas portāls Riga24.lv jau vēstīja, ka pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi (SC/GKR). SC/GKR guvusi 58,54% jeb 134 117 vēlētāju atbalstu.

Rīgas domē būs pārstāvēti trīs politiskie spēki, jo 5% barjeru izdevies pārvarēt vēl tikai Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Vienotībai". Nacionālā apvienība guvusi 17,86% vēlētāju atbalstu un būs pārstāvēta Rīgas domē ar 12 vietām, Vienotība ar 14,13% atbalstu ieņems deviņu deputātu krēslus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)