Banner 980x90

Četru kultūrizglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošanas un uzlabošanas darbiem atvēl 1,1 miljonu eiro

Rīga, 23.okt., LETA. Ventspils Mūzikas vidusskolai, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolai, Nacionālajai Mākslu vidusskolai un Rīgas dizaina un mākslas vidusskolai tiks piešķirts 1 109 346 eiro neatliekamu infrastruktūras sakārtošanas un uzlabošanas darbu veikšanai, šodien lēma Ministru kabinets.

Rīkojuma projekta anotācijā skaidrots, ka profesionālās izglītības kompetenču centra (PIKC) "Ventspils Mūzikas vidusskola" mācību process kopš 2014.gada tiek nodrošināts četrās dažādās ēkās. Šīs skolas darbības sākšanai jaunajā koncertzālē nepieciešamā aprīkojuma - kamerorķestra inventāra un mūzikas instrumentu iegādei - piešķirti 690 315 eiro.

Lai nodrošinātu audzēkņu, skolas darbinieku, pedagogu un skolas apmeklētāju drošību, abās PIKC "Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola" nekustamo īpašumu ēkās tiks veikti remontdarbi ēku tehniskajā apsekošanā konstatēto defektu novēršanai, steidzamu pārbūves un atjaunošanas darbu veikšanai 314 600 eiro apmērā.

PIKC "Nacionālā Mākslu vidusskola" struktūrvienības - Emīla Dārziņa mūzikas skolas - ēkas kāpņu telpu remontam un struktūrvienības - Rīgas Horeogrāfijas skolas - ēkas fasādes dekoratīvā apšuvuma un siltumizolācijas atjaunošanai piešķirts 104 431 eiro.

Savukārt datorprogrammu licenču iegādei Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolai novirzīti 50 000 eiro.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale skaidroja, ka šobrīd kultūrizglītības sistēmā ir izveidoti pieci PIKC. Divi no tiem Rīgā - Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola un Nacionālā Mākslu vidusskola, kurās kā atsevišķas struktūrvienības apvienojušās Rīgas Doma kora skola un Jaņa Rozentāla mākslas skola, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola un Rīgas Horeogrāfijas skola.

Savukārt trīs PIKC izveidoti reģionos - Ventspils Mūzikas vidusskola un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola, kurā kā divas atsevišķas struktūrvienības apvienojušās Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola un Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola, kā arī Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola "Saules skola".

Saskaņā ar profesionālās vidējās kultūrizglītības tīkla attīstības koncepciju, nepieciešams veicināt izcilību veidošanu un konkurētspēju kultūrizglītībā, kā arī stiprināt mākslas un mūzikas vidusskolas Latvijas reģionos. Kokale norādīja, ka PIKC statusa būtība ir profesionālās izglītības izcilības nostiprināšana un turpmāka attīstība. Šie kultūrizglītības kompetences centri ir izglītības iestādes, kas papildu kvalitatīvam izglītības procesam nodrošina metodisko darbību, mācību līdzekļu izveidi, tālākizglītību, veicina audzēkņu un pedagogu līdzdalību nacionālos un starptautiskos pasākumos, kā arī stiprina saikni ar nākamajiem darba devējiem un darba vidi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)