Banner 980x90

Ceturtdien notiks Līvijas Akurāteres godināšana dzimšanas dienā

Rīgas Latviešu biedrība (RLB) un Latvijas Kultūras akadēmija rīko sarīkojumu, lai godinātu teātra zinātnieci Līviju Akurāteri dzimšanas dienā. Sarīkojums notiks ceturtdien, 23.septembrī, plkst.18.00 Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē. Teātra zinātniece, LKA emirētā profesore, Dr. habil.art Līvija Akurātere šonedēļ atzīmēs savu 85.dzimšanas dienu.
Līviju Akurāteri sveikt pieteikušies: Latvijas Nacionālais teātris ar dziesmām no Danskovītes komēdijas "Latgola. lv" un režisors Valdis Lūriņš, Latvijas Kultūras akadēmija, Lielvārdes Tautas teātris ar fragmentu no P.Reimana izrādes "Krustmāte Jūle no Tūles" un režisors Kārlis Lišmanis, Limbažu teātris un režisore Inta Kalniņa, Jēkabpils Tautas teātris ar sveicinājumiem un suminājumiem no "Lielbērziem" un "Mazbērziem", E.Smiļģa Teātra muzejs un direktore Rita Rotkale, E. Smiļģa Teātra muzeja teātra studija "HARITAS" un režisore Dace Liepniece, Tukuma pilsētas Jaunatnes teātris "Brīvā versija" un režisors Ilgonis Skanis, kā arī Jūrmalas teātris.

Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Čaklais: "Līvija Akurātere ir RLB biedre no 2002.gada un aktīvi darbojas RLB Teātra komisijā - to es saku kā senākās latviešu organizācijas vadītājs. Bet Līvija Akurātere ir cilvēks, kas vienmēr ir bijusi jaunu cilvēku mudinātājs. Mācīties, izprast, apgūt, piedzīvot utt. Esmu to sajutis gan kā students pie pasniedzējas, kas atvēra manai dzīvei maģisko vārdu TEĀTRIS, gan kā Latvijas patriots un kultūras aizstāvis, kuru arī Līvija Akurātere mudināja savulaik stāties Rīgas Latviešu biedrībā. Līvija ir sirsnīga un mīļa, aktīva un nemiera pilna. Iedvesmai un sajūtām. Par to arī vienmēr esmu viņai teicis un teikšu paldies, arī šajā jubilejas reizē."

Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš: "Līvija Akurātere ir dzīvi interesējusies par dažādu mākslu mijiedarbību, par kultūras procesiem kopumā, tāpēc jau viņa ir tik ļoti iecienīta lektore dažādu kultūrizglītības un mākslas pasākumu dalībnieku auditorijās. Daudzu gadu garumā viņa ir konsultējusi jaunos dramaturgus, amatieru teātru režisorus un aktierus. L.Akurātere ir personība, kuru mīl un ciena ļoti liels Latvijas kultūras darbinieku loks, jo viņas profesionālais skatījums ir noturīga vērtība, bet viņas enerģija un vitalitāte ir paraugs daudzām jo daudzām kultūras un mākslas jomas paaudzēm."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)