Banner 980x90

CSDD ziemas braukšanas konsultācijās piedalījušies gandrīz 1500 autovadītāju

Četras nedēļas Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Biķernieku trasē norisinājās drošas ziemas braukšanas bezmaksas konsultācijas, februārī tās uzsāktas arī Rēzeknē, Gulbenē un Valmierā. Līdz šim nodarbībās piedalījušies gandrīz 1500 autovadītāju ar saviem spēkratiem. Lielāka atsaucība bijusi no stiprā dzimuma pārstāvjiem (63%), bet aktīvas konsultāciju apmeklētājas ir arī sievietes (37%), pilsētas informācijas portālam Riga24.lv ziņo CSDD.

Konsultācijās autovadītājiem tiek skaidroti drošas braukšanas pamati, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiek sniegti skaidrojumi par auto riepu stāvokli, to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

Vienlaikus ar konsultācijām tiek veikts arī pētījums par automobiļu riepu stāvokli. Biķernieku trase drošas braukšanas eksperts Normunds Lagzdiņš stāsta: "Satraucošs ir mūsu pētījumā atklātais fakts, ka 10% automašīnās riepu protektora dziļums ir četri miimetri un mazāks, turklāt bieži vien šo spēkratu riepu vecums pārsniedz desmit gadus. Ar šādām riepām apbraukt šķērsli praktiski nevar, turklāt bremzēšanas ceļš pie ātruma 50 kilometri stundā  uz slidena seguma ir vairāk nekā 100 metri."

Nākamajā ziemā CSDD drošas ziemas braukšanas bezmaksas konsultācijas plāno turpināt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)