Banner 980x90

Dabas muzejā būs aplūkojama izstāde "Zemeņu sprints"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No ceturtdienas, 30.jūnija līdz sestdienai, 2.jūlijam Latvijas Dabas muzejā aplūkojama izstāde "Zemeņu sprints", kas tiek organizēta sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrību, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Latvijas Dabas muzejs.

Audzētāji aicinās baudīt vēlo zemeņu ražas dažādību, iepazīstinot ar populārākajām šķirnēm un selekcijas jaunumiem. Izstādē būs apskatāmas zemeņu ogas no Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacijas, Jāņa Aldermaņa dārzniecības un Jura Švarca audzētavas Melnalkšņi ET dārziem. Dārzkopības institūts piedāvās iepazīties arī ar vairākām saldo ķiršu šķirnēm.

Pastāv uzskats, ka dārza zemenes Latvijā sāka audzēt Jūrmalā 19.gs. beigās, un pirmās šķirnes ieveda no Vācijas. Mūsdienās zemeņu audzēšana ir populāra visā pasaulē, Eiropā iegūstot apmēram 50%, bet Ziemeļāfrikā - 25% no zemeņu kopražas. Šķirnes ievērojami atšķiras pēc augu izturības pret slimībām, ogu lieluma, krāsu toņiem, garšas, formas, nogatavošanās laika un citām pazīmēm. 

Izstādē uzmanība tiks pievērsta konsultācijām par augu aizsardzības jautājumiem un zemeņu stādīšanas tehnoloģijām, par kurām informēs Dārzkopības institūts, kā arī būs iespēja konsultēties pie fitopatoloģes un zinātnieces Ievas Kalniņas.

Izstādes darba laiks ir pagarināts, ceturtdien un piektdien zemenes varēs apskatīt līdz pat plkst. 19.00, īpaši domājot par apmeklētājiem, kuri pa dienu ir aizņemti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)