Banner 980x90

Darbiem Rīgas HES un Daugavas HES palielinās finansējumu

Lai nodrošinātu kvalitatīvu Daugavas HES ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbu un Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas darbu, otrdien, 30.jūnijā, valdība apstiprināja Daugavas un Rīgas HES darbu finansēšanas kārtību.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Zemkopības ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte, valstī stājusies spēkā virkne normatīvo dokumentu, kas juridiskām personām nosaka pienākumu palielināt būvju ekspluatācijas izdevumus, tai skaitā palielināt minimālo mēneša darba algu nodarbinātajiem, darba aizsardzības, ugunsdrošības un elektrodrošības pasākumus. Salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad tika aprēķināts nepieciešamais finansējums Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas izdevumu segšanai, ir pieaugušas darbu veikšanas izmaksas.

Tādēļ Ministru kabineta noteikumos Nr.1060 "Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbu un Rīgas hidroelektrostacijas ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas izdevumu finansēšanas kārtība" nepieciešams noteikt, ka Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas izdevumu segšanai akciju sabiedrība "Latvenergo" turpmāk katru gadu valsts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" pārskaitīs 752 260 eiro, maksājumu 188 065 eiro apmērā izdarot reizi ceturksnī – līdz 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam un 1.novembrim.

Savukārt nepietiekamā finansējuma dēļ Daugavas HES ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbi jau ievērojami mazinājušies un līdzšinējais finansējums nedod iespēju pat uzsākt erozijas radīto ūdenskrātuvju krastu izskalojumu novēršanu, tādējādi apdraudot infrastruktūras objektu, ēku un zemes īpašumu pastāvēšanu. Lai darbus Daugavas HES ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanā un uzturēšanā, kā arī nozīmīgu būvju un infrastruktūras objektu aizsardzībā veiktu atbilstoši iecerētajam, nepieciešami 0,7 miljoni eiro gadā. Tādēļ turpmāk AS "Latvenergo" valsts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" gadskārtēji pārskaitīs 0,7 miljonus eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)