Banner 980x90

Daugavu pie Mangaļsalas piesārņojis daļēji Inkēnam piederošs uzņēmums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Valsts vides dienests (VVD) noskaidrojis, ka naftas produkti, kas šonedēļ pie Mangaļsalas izplūda Rīgas ostas akvatorijā un desmit hektāru platībā piesārņoja Daugavu, nākuši no uzņēmuma "Vexoil Bunkering", kas saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju daļēji pieder ekspolitiķim Edvīnam Inkēnam.

Kā aģentūru LETA informēja VVD preses pārstāve Jūlija Ņikitina, uzņēmuma vadība nav izrādījusi interesi sniegt jebkādu informāciju par notikušo un nesadarbojas ar VVD, tāpēc dienests ir vērsies Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu.

Ņikitina arī pastāstīja, ka patlaban piesārņojuma avots ir lokalizēts, dīzeļdegviela ūdenī vairs neizplūst, savukārt piesārņojuma savākšanas darbi turpinās un varētu noslēgties līdz šīs dienas beigām.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, SIA "Vexoil Bunkering" 20% kapitāla daļu īpašnieks ir ekspolitiķis Inkēns, bet 80% daļu pieder Dmitrijam Čebotarjovam, kurš ir arī uzņēmuma valdē. Savukārt valdes priekšsēdētājs ir Vladimirs Čebotarjovs.

Uzņēmums reģistrēts 2001.gadā, tā darbības profils ir degvielas, naftas produktu uzglabāšana un transportēšana. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 853 706 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 4,012 miljoni eiro salīdzinājumā ar 8,221 miljonu eiro apgrozījumu 2013.gadā, savukārt 2014.gada peļņa bija 92 195 eiro salīdzinājumā ar 742 026 eiro peļņu 2013.gadā.

Kā ziņots, 24.martā Rīgas ostas akvatorijā pie Mangaļsalas tika konstatēta ūdenī izplūdušu naftas produktu plēve desmit metru platumā un aptuveni desmit kilometru garumā. Par notikušo tika informēti atbildīgie dienesti, kas sāka vākt piesārņojumu un skaidrot naftas produktu noplūdes vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)