Banner 980x90

Decembrī Rīgā uzstāsies Portugāļu fado dīva Cristina Branco

11.decembrī Kongresu namā plkst.19.00 pirmo reizi Latvijā uzstāsies viena no jaunajām fado dziedātājām, kuras koncerts notiks jaunā albūma "Kronos" prezentācijas tūres ietvaros.
"Kronos" albūma koncepcija sākās, kad Branco uzaicināja vairākus pazīstamus dziesmu tekstu autorus no Portugāles džeza, popa, roka un fado mūzikas žanriem, lai sacerētu dziesmas, kas pamatojas uz albūma galveno tēmu - laiks.

Dziedātāja ir dzimusi 1972.gadā Almeirimas pilsētā Portugāles vidienē. Tā kā pilsētiņa atradās tālu no Lisabonas, nekas neliecināja, ka Cristina varētu būt nolemta šim mūzikas žanram. Gluži kā lielākā daļa Portugāļu jaunatnes, kura uzauga pēc 1974.gada revolūcijas, Cristina interesējās par visu - folku, džezu, blūzu, tikai ne fado*.

Pirmo reizi uz skatuves dziedātāja kāpa kādā Holandes klubā. Ieguva negaidītu un pēkšņu slavu ar albumu Cristina Branco in Holland, kas tolaik tika izdots tikai Holandē, bet vēlāk arī Francijā, izdevniecībā Universal Classic France. Jaunā dīva apjauta visu to emociju gammu un pilnību, ko spēja sniegt fado balss, dzejas un mūzikas savienība, tāpēc savā repertuārā dziedātāja ietver populārākās fado dziesmas, tautas melodijas, pieskaņojot tām skaistākās Portugāļu un Nīderlandiešu dzejnieku vārsmas.

*Fado nosaukums radies no latīņu "fatum" ir liktenis. Paplašināts nosaukums ir fado saudada, kur "saudada" nozīmē skumjas, smeldze, ko var dzirdēt šajā mūzikā. Fado dziedājumā tekstam liela nozīme. Tie bieži ir kā balādiski stāstījumi, lūgšanas, elēģijas, muzikāls savas dzīves, savas sāpēs vēstījums.

"Ja tu neesi dzirdējis par Cristina Branco, tad visdrīzāk arī, ka neesi dzirdējis par fado, kas strauji iekaro Eiropu" The European Magazine

Biļetes iespējams iegādāties visās Biļešu serviss kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)