Banner 980x90

Demoras hobija jātnieki atklāj sezonu Carnikavā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 14.maijā Carnikavas novadā Jātnieku klubs "Erceni" notika pirmās "Horse Trail" izklaides un piedzīvojumu sacensības hobija jātniekiem Latvijā. Šīs sacensības tiek rīkotas draudzīgā gaisotnē ar sacensību garu jātnieku vidū.

Kā pilsētas informācijas portālam Riga24.lv pastāstīja JSK "Demora" valdes priekšsēdētāja Gelinta Apse, "Horse Trail" sacensības notiek brīvā dabā, izmantojot dabisko reljefu un mākslīgi veidotus šķēršļus uz laukuma. Pirmā daļa ir iezīmēta maršruta veikšana pa pāriem brīvā dabā speciāli izmeklētās skaistās meža takās, kuras jāveic ar laika ierobežojumu. Meža distance ir kā patīkama apvidus izjāde, kur jātniekam jāmāk izrēķināt laiku, lai nokļūtu kontrolpunktos. Otrā daļa - praktiskās vadības maršruts ierobežotā jāšanas laukumā, kur jātniekam jāpārvar un jāveic šķēršļi, kādus var sastapt ikdienas izjādē, kā, piemēram, koka tiltiņš, vārtu atvēršana un aizvēršana nenokāpjot no zirga, priekšmeta pacelšana no galda, dažādu figūru izjāšana utt.

"Tā kā šīs bija pirmās šāda veida sacensības devāmies izlūkbraucienā kā tas notiek un izmēģināt savus spēkus. Nezinot īsti uz ko tu dodies, jābūt gatavam uz visu iespējamo. Izrādījās, ka esam pietiekami labi sagatavojušies, neskatoties uz lielāko "klupšanas akmeni" – vārtu atvēršana un aizvēršana nenokāpjot no zirga, JSK Demora jātniekiem Gatim Niedre ar Leksiku izdevās izcīnīt 3.vietu un Armandam Vinovskim 5.vietu. Nākamais posms plānots 27.augustā Tārgales pagasta Miķeļtornī", pēc sacensībām iespaidos dalījās JSK Demora valdes priekšsēdētāja un sportiste Gelinta Apse.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)