Banner 980x90

"Dieva indes un velna zāles" pirmizrāde Dailes teātrī

Janvāra repertuārā Dailes teātra Radošo meklējumu cikla "Brīva skatuve" ietvaros iekļausies Dž.Dž.Džilindžera jauniestudējums – Mia Kouto melīga drāma "Dieva indes un velna zāles". Pirmizrāde Dailes teātra Mazajā zālē paredzēta 8.janvārī, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva. 

Meklējot savu pazudušo mīļoto, Miglas ciematā ierodas ārsts Sidonijs. Te viņš sastop savas iecerētās vecākus, kas izrādās ļoti dīvains pāris. Bartolomejs ir cilvēks-slimība. Viņš ienīst cilvēkus, tomēr nez kāpēc nav aizvācies uz viņpasauli. Šajā ģimenē lamāšanās ir tas pats, kas atzīšanās mīlestībā. "Šitas vīrs" ir sievu novedis tik tālu, ka viņai ir grumbas pat dvēselē. Katra diena ir kā Pastarā tiesa. Turklāt Bartolomejs ir nelabojams sapņotājs un viņam vajadzētu izārstēties no sapņošanas, jo sapņot ir suņa darbs. Tomēr dzīve nav ārstējama. Taču nekas nav tā, kā sākotnēji izskatās, un katram te ir savs noslēpums...

Izrādē "Dieva indes un velna zāles" lomas atveidos Ģirts Ķesteris (Sidonijs), Juris Bartkevičs (Bartolomejs) un Indra Briķe (Munda).

Režisors Dž.Dž.Džilindžers, kurš veidojis arī romāna dramatizējumu, būs arī izrādes telpas iekārtojuma autors. Režisors radošajā komandā aicinājis kostīmu mākslinieci Ilze Vītoliņu un gaismu mākslinieku Mārtiņu Kudiņu.




Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)