Banner 980x90

Drošības uzlabošanai dzelzceļa tuvumā Salaspils pašvaldība vēlētos būvēt tuneli, bet tam nepietiek naudas

Riga24.lv
Riga24.lv

Spriežot par drošības pasākumiem dzelzceļa tuvumā Salaspilī, kur aizvadītajā nedēļā, pakļūstot zem vilciena, bojā gāja kāda sieviete, pašvaldība kā risinājumu redz transporta un gājēju tuneļa izbūvi, taču atzīst, ka par saviem līdzekļiem šādu projektu atļauties nespēj, kā arī aicina šai situācijai uzmanību pievērst VAS "Latvijas Dzelzceļš".

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (V), pašvaldība risinājumu saskata transporta un gājēju tuneļa izbūvē. "Jau 2008.gadā pašvaldība projektētājiem pasūtīja priekšizpēti, lai noskaidrotu tuneļa izbūves iespējamību. Tika izstrādāti četri šķērsojuma risinājumi, kas nodrošinātu vieglā autotransporta, autobusu un gājēju satiksmi pa tuneli, kurus apstiprināja arī "Latvijas Valsts ceļi". Toreiz projekta aptuvenās izmaksas bija septiņi miljoni eiro. Salaspils pašvaldība, kaut arī nav uzskatāma par nabadzīgu, viena šādu projektu īstenot nespēj," skaidroja Čudars.

Viņš pastāstīja ka pašlaik pilsētu sadala dzelzceļš ar vienu šķērsojuma vietu pilsētas centrā pie Salaspils stacijas. Intensīvās pasažieru satiksmes un kravu plūsmas dēļ pārbrauktuve bieži vien ir slēgta pat 30 minūtes. Diemžēl tādēļ notiekot arī letāli negadījumi.

Čudars arī norādīja uz nesekmīgu sadarbību ar "Latvijas Dzelzceļu" situācijas risināšanā.

"26.decembra traģiskais negadījums diemžēl ir vēl viens sāpīgs pierādījumus tam, ka dzelzceļa šķērsojuma sakārtošana tik intensīvi apdzīvotā vietā kā Salaspils centrālā daļa ir kļuvusi par akūtu nepieciešamību. Diemžēl līdzšinējie pašvaldības mēģinājumi šīs cilvēku drošībai tik svarīgās problēmas risināšanā iesaistīt valsts institūcijas un "Latvijas Dzelzceļu" ir bijuši nesekmīgi. Visi pasākumi gājēju drošības uzlabošanai - turniketa un ietvju izbūve, redzamību traucējošas ēkas nojaukšana - ir notikuši tikai par pašvaldības naudu uz "Latvijas Dzelzceļa" zemes, par ko turklāt jāmaksā nomas nauda. Patlaban arī Eiropas Savienības līdzekļi šādam mērķim nav paredzēti nevienā fondu programmā. Zaudējot vēl vienu dzīvību uz nepiemērota dzelzceļa šķērsojuma, arī "Latvijas Dzelzceļam" būtu skaudri jāapzinās, ka nevar domāt tikai par kravām un no tām gūto peļņu, ir beidzot jādomā arī par gājējiem," pauda politiķis.

Kā ziņots, 26.decembrī Salaspilī vilciens kārtējo reizi sabraucis cilvēku, aģentūrai LETA ziņoja aculiecinieki. Kā aģentūru informēja Valsts policijā, traģiskais negadījums noticis plkst.9.07 uz dzelzceļa pārbrauktuves. Bojāgājusī ir kāda aptuveni 60 gadus veca sieviete.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)