Banner 980x90

Dūmu detektors Tavas dzīvības drošībai

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Mājoklī uzstādīts dūmu detektors ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā laikus pasargāt savu mājokli un – galvenais – savu dzīvību no ugunsnelaimes. Arī jaunais Ugunsdrošības noteikumu projekts, kuru plānots jau pieņemt tuvākajā laikā, paredz to, ka visiem dzīvokļiem un mājām būs jābūt aprīkotiem ar dūmu detektoriem.

Kas ir dūmu detektors?
Tā ir ierīce, kas kontrolē telpas dūmu daudzumu telpā un piedūmojuma gadījumā signalizē par briesmām ar spalgu signālu. Tas savukārt palīdz cilvēkiem savlaicīgi pamanīt ugunsgrēku, to nodzēst  vai arī pamest bīstamās telpas. Kā liecina VUGD statistika, puse no ugunsgrēkos bojāgājušajiem cilvēkiem ir nosmakuši toksiskajos dūmos, nevis no ķermeņa apdegumiem. Savlaicīgs brīdinājums par piedūmojumu glābj cilvēka dzīvību! Tāpēc svarīgi, lai mājoklī būt vismaz viens dūmu detektors, kas novietots gaitenī netālu no guļamistabām. Pavisam droši, ja katrā guļamistabā ir pa vienam detektoram – aizmidzis cilvēks dūmu smaku sajutīs krietni vēlāk par trauksmes signālu. Turklāt detektora spalgais signāls par ugunsgrēka iespējamību liks saausīties arī Taviem kaimiņiem!

Dūmu detektoru specifika, novietojums un apkope
Dūmu detektors ir maza izmēra, neuzkrītoša ierīce, kuru visbiežāk darbina 9V tipa baterija. Obligāti jāpievērš uzmanība tam, vai uz dūmu detektora korpusa ir marķējums CE, kas apliecina atbilstību Eiropas standartam EN 14604. Vēl svarīgi, lai lietošanas instrukcija būtu Tev saprotamā valodā, lai detektoru vari pareizi uzstādīt un apkopt.

Ņem vērā!
- Vēlams detektoru piestiprināt pie augstākā punkta telpā – pa vidu griestiem, jo šādi tas kalpos visefektīvāk.
- Ja, piemēram, dzīvojamai mājai ir vairāki stāvi, tad uz 60m2 jāizvieto viens dūmu detektors.
- Virtuvē detektors pārāk bieži var radīt viltus trauksmi, tāpat kā telpās ar paaugstinātu mitruma līmeni, piemēram, pirtīs.
- Vēlams dūmu detektora funkcionalitāti pārbaudīt reizi mēnesī, notīrot no ierīces putekļus, kā arī, izmantojot testa pogu, pārbaudīt signāla skaņas spalgumu.

Kur iegādāties dūmu detektoru?
"FN-Serviss" ir viens no vadošajiem uzņēmumiem Baltijā, kas saviem klientiem ikdienā nodrošina kvalitatīvu pakalpojumu ugunsdrošībā, darba aizsardzībā un drošības sistēmu jomā. "FN-Serviss" speciālisti ar prieku konsultē klientus, palīdzot izdarīt izvēli par drošāko un ekonomiski pamatotāko risinājumu jebkurai mājsaimniecībai un uzņēmumam.

Vairāk par ugunsdrošību, visu nepieciešamo ugunsdrošībai var atrast "FN-SERVISS" mājaslapā fnserviss.lv/e-veikals. Vienkopus atradīsi ne vien praktiskus padomus, kā izvēlēties piemērotāko un drošāko ugunsdzēsības inventāru, bet arī varēsi noskatīties dažādus video un detalizētas instrukcijas.

Atceries – nelaime nenāk brēkdama, turklāt uguns izplatās ļoti ātri! Iegādājoties dūmu detektoru un ugunsdzēsības līdzekļus šodien, Tu veic ilgtermiņa investīcijas savas ģimenes veselībai un drošībai. Jautā pēc "FN-Serviss" speciālistu padoma!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)